Kenmerken aanvragers STAP-scholingssubsidie

Marco Hendrikse 24 augustus 2022 2 min
Categorieën: Opleiding & Ontwikkeling, Subsidie

Op 1 juli 2022 was het weer mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Met STAP kun je tot maximaal € 1000 subsidie krijgen voor het volgen van een arbeidsmarktgerelateerde opleiding of training. De regeling heeft, mede door alle aandacht die opleiders eraan besteden, snel aan populariteit gewonnen. Op 1 juli was de beschikbare subsidiepot van € 35 miljoen dan ook reeds in 2,5 uur uitgeput!

Wees er op tijd bij!

Wie dus deze scholingssubsidie wil aanvragen – op 1 november 2022, vanaf 10.00 uur, is er weer een nieuw aanvraagtijdvak – moet er snel bij zijn. Zo voorkom je teleurstellingen. Uitvoerder van de regeling, UWV, meldt in een teugblik dat er “teleurgestelde burgers waren die geen toekenning hebben gekregen omdat het budget op was.”

Al 115.000 aanvragers

De aanvraagperiode die startte op 1 juli was de derde van 2022. In totaal hebben dit jaar 115.000 personen STAP toegekend gekregen. In de periode die op 1 juli startte waren dit er 36.837. Zij deden aanvragen voor 2.808 verschillende opleidingen verdeeld over 516 publieke en private opleiders. Van de aanvragers geeft 59% aan dat ze de aanvraag doen om hun huidige werk anders of beter de doen. De andere aanvragers willen zich omscholen.

Meeste aanvragen door HBO en MBO-opgeleiden

De grootste groep aanvragers heeft een afgeronde HBO-opleiding, gevolgd door aanvragers met een MBO-opleiding. Het aantal 50-plussers dat een aanvraag doet blijft nog wat achter: ongeveer 20% is 50 jaar of ouder. UWV wil in de toekomst meer aanvragers die praktisch opgeleid zijn en/of ouder zijn dan 50 jaar. Zij gaat haar communicatie daarop aanpassen.

Kenmerken STAP-aanvragers

Is deze afbeelding niet goed leesbaar? Klik dan op de link: Uwv-stap-infographics-ap3

Heb jij dit jaar nog geen STAP-aanvraag gedaan? Kijk dan snel bij ons opleidingsaanbod en vraag op 1 november de scholingssubsidie aan.

 

>