Interview met Pieter Engels van Delistaff – Flexstarter van het Jaar 2021

Ellen van Hierden 7 september 2022 3 min
Categorieën: Interview, Uitzendbranche

Eind 2021 werd Delistaff tot starter van het jaar in de flexbranche uitgeroepen. Eigenaar Pieter Engels was uiteraard zeer verguld met deze uitverkiezing tot meest veelbelovende en talentvolle starter van het jaar. Hoe gaat het nu met hem? Hoe heeft Delistaff zich ontwikkeld? En wat kunnen andere starters leren van Delistaff? Een interview met Pieter Engels.

Wat doet Delistaff?

Delistaff vult bezorgvacatures met de beste bezorgers. Op de fiets, op de brommer, met de bus of met de auto, dat maakt ons niet uit. We helpen mensen aan de perfecte baan, bijbaan of bijverdienste.

Hoe gaat het met je, een jaar naar het winnen van de starter van het jaar award?

Het gaat heel goed. De verkiezing heeft echt onwijs leuke reacties opgeleverd. Het winnen van de award heeft een positieve impact op alle (commerciële) gesprekken. Potentiële klanten vinden het leuk,. het maakt het plaatje compleet. We hebben als Delistaff een leuk concept en goede focus, we zitten in een groeiende markt én hebben al direct een prijs gewonnen. We halen hierdoor relatief makkelijk klanten binnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Coolblue, Jumbo en Crisp.

Welke punten hebben je bedrijf laten excelleren het afgelopen jaar?

Er staan drie dingen centraal: 1. Focus, 2. Vlijmscherpe propositie en 3. Goede marktontwikkeling. De eerste twee heb je in de hand, de derde ontwikkeling speelt mij in de kaart. Je ziet ook dat het vak van bezorging zich ontwikkelt. Vanzelfsprekend juich ik dit toe en probeer steeds iedereen een stapje voor te zijn.

Welke drie tips wil je startende uitzendondernemers meegeven?

Dit vind dit een lastige vraag. Ik zit zelf nog volop in de start-up fase. Maar als je het mij toch vraagt, wat mij geholpen heeft is echt focus. Dat is key. Door deze superfocus kan je makkelijk keuzes maken en ben je in staat om je marketing spot-on af te stemmen op je doelgroep en je klanten. Je hoeft niet met hagel te schieten, maar gaat gelijk voor scherp. Daarnaast is het belangrijk om steeds kritisch te blijven kijken naar je eigen organisatie en processen. Je weet het: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je had’. Dus blijf jezelf verbeteren en innoveer! Daarnaast zou ik iedereen aanraden om te starten met een compagnon. Je hebt dan een sparringpartner met dezelfde focus en belangen. Dat maakt het ondernemen niet persé makkelijker, wel kan je elkaar steunen en samen beslissingen nemen.

Je was een beginnend ondernemer en bent nu flink aan het doorontwikkelen, heb je wat gehad aan deze award?

Heel veel. De Award staat nog steeds trots op mijn bureau te pronken. Het is ten eerste een boost en een daarnaast de bevestiging dat je iets goeds doet. En in gesprekken werkt het heel goed, het is heel aaibaar. Je hoeft niet zelf te zeggen dat het goed is of goed gaat. Kortom: ik kan het iedereen aanraden om mee te doen en ervoor te gaan!

Je bent nu zelf ook jurylid van de startervanhetjaar award, waar ga jij op letten?

Als jurylid ben ik benieuwd naar de ondernemers en hun concepten. Ik ga hierbij vooral letten op ‘het vernieuwende’. Wat ga jij anders doen dan anderen? En wat ga je doen om mensen te vinden en te binden? Op woensdag 9 november is de finale van de verkiezing. Ik heb er zin in om iedereen dan te zien en te spreken!

Ook kans maken op al deze positieve ervaringen?

Wil je ook meedoen aan de verkiezing Starter van het Jaar? Je kunt je nog tot 15 oktober aanmelden voor de verkiezing. Wellicht profiteer jij dan net als Delistaff van alle positieve aandacht!

>