Hoe draag jij bij aan de dag van (werk)geluk?

20 maart 2019 2 min
Categorie: Management

Op 20 maart 2019 is het de internationale dag van het geluk. Deze dag is in 2012 ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het World Happiness Report maakt deze dag ‘het gelukkigste land ter wereld’ bekend. Dit gelukkige land wordt berekend op basis van een serie vragen. Meer dan 150 landen doen mee aan het onderzoek. Vragen gaan over zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning. Naast de dag van het geluk is er eind september de week van het werkgeluk. Werk heeft een grote invloed op geluk. Daarom is het belangrijk om te werken aan jouw werkgeluk. Hoe doe je dat?

Baas in eigen bewustzijn
Werken aan werkgeluk begint met stilstaan bij de huidige situatie. Hoe gelukkig ben jij op dit moment in jouw werk? In het algemeen, de afgelopen week maar ook vandaag de dag? Wat voor cijfer zou je geven aan jouw dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse werkgeluk? Wees bewust van de invloed die jouw baan heeft op jouw algehele geluksgevoel. Wees ook bewust van de invloed die jij hebt op jouw baan. Vraag jezelf eens af wat je morgen anders zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat je werkgelukkig(er) wordt dan vandaag.

Baas in eigen behoeften
Nu je hebt nagedacht wat je zelf kunt doen om werkgelukkig(er) te worden is het tijd om jezelf af te vragen wat jouw omgeving kan doen. Wat heb je nodig van collega’s, de organisatie en/of jouw leidinggevende? Dit kan variëren van een opleidingsbudget tot betere afspraken over resultaten en taken. Maak jouw behoeften en benodigdheden zo concreet mogelijk. Als dat niet lukt, focus je dan op het eindresultaat. Bijvoorbeeld: ik zou het fijn vinden om me te ontwikkelen. Of: ik wil graag van waarde zijn voor het team.

Baas in eigen baan
Om te werken aan jouw werkgeluk is het belangrijk om groter te denken dan jouw huidige baan. Het zou zomaar kunnen dat de verlangens en verwachtingen die je hebt niet overeenkomen met de mogelijkheden in jouw huidige functie. Geef de hoop dan vooral niet op. Ga met je leidinggevende in gesprek over de verschillende mogelijkheden in jouw organisatie of op jouw afdeling. Misschien is het mogelijk om jouw huidige functie te verrijken met jouw verlangens en/of talenten. Werk aan jouw (werk)geluk! En wie weet stijgt Nederland dankzij jou weer een plekje in het World Happiness Report!

Bron: Happy Office & Mongibello

>