Het 1 pagina-inwerkplan voor recruitmentmanagers die ergens nieuw binnenkomen

Marco Hendrikse 3 januari 2024 1 min
Categorie: Recruitment

Adriano Herdman is talent strategist. Hij heeft een cheat-sheet op 1 A-4tje in elkaar gezet voor recruitmentmanagers (Talent Acquisition Managers) die starten bij een start- of scale-up waar nog geen (interne) recruiter zit. Alles rondom recruitment moet dan dus nog min of meer opgebouwd worden. Maar waar en hoe start je dan? Dat heeft Herdman overzichtelijk weergegeven in dit cheat-sheet. Het document is door recruiters zeer enthousiast ontvangen en Talent Acquisition (TA) managers geven aan dat ze zich erin herkennen.

Onder Herdman’s post op LinkedIn doen andere TA managers suggesties en geven ze tips. Neem hier dus zeker een kijkje.

90 dagen inwerkplan

De cheat-sheet geeft een overzicht van de eerste 12 weken en is onderverdeeld in drie fases. De eerste 30 dagen worden gebruikt voor onderzoek en analyse. Daarna volgen dertig dagen van ontwikkeling en implementatie. Daarna volgen nog dertig dagen waarin activiteiten worden uitgebreid en waarin bijvoorbeeld de employer branding strategie wordt ontwikkeld.

Herdman doet ook suggesties voor de key metrics om succes te meten en te bepalen wat de effectiviteit van de recruitmentfunctie is.

Voor iedere recruiter die ergens start waar nog weinig ‘op papier’ staat of waar processen nog ingericht moeten worden, is dit plan een goed startpunt.

90 dagen cheat sheet TA manager

Het door Adriano Herman ontwikkelde 90 dagen-programma voor TA managers die ergens nieuw binnenkomen

>