Bang om te bellen? Oefening baart kunst

22 oktober 2018 2 min
Categorie: Sales

We communiceren steeds meer. We sturen berichtjes via Whatsapp, messenger, DM, mail, instagram, snapchat en via sms. Bellen doen we steeds minder. Het blijkt dat steeds meer mensen zelfs last hebben van bel-angst. Onderzoek van Motivaction laat zien dat maar liefst 38 procent van de jongeren van 18 tot 30 jaar liever een appje of een mail stuurt dan dat ze een telefoontje pleegt. Onder de respondenten van 31 tot 70 jaar zegt slechts 15 procent last te hebben van belangst. Het lijkt in eerste instantie geen probleem te zijn. Toch is telefoneren nog steeds een belangrijke vaardigheid.

We communiceren meer dan ooit
Bel-angst is volgens communicatietrainer Onno Hansen heel begrijpelijk. Jongeren blokkeren omdat ze niet weten wat er van hen verwacht wordt. Ze vinden het eng omdat ze niet met die spontaniteit kunnen omgaan.’ Telefoneren vraagt om een snelle reactie. Door apps als Whatsapp en Snapchat leren de jongeren het af om primair te reageren. We communiceren meer dan ooit, maar op een andere manier dan vroeger.

Verschil in generaties
De belangst van jongeren kan een sociaal probleem opleveren. Ze zijn immers niet de enige generatie die nu actief is op de werkvloer. Privé werkt communiceren via apps en andere kanalen prima. Zakelijk gezien is het niet altijd wenselijk. ‘Oefening baart kunst’, zegt Hansen.

Een beller is sneller
Maar hoe dan? Hoe krijg je de fanatieke appers aan de telefoon? artra biedt 2 specifieke telefoontrainingen. In de training klantgericht bellen leer je informatie op de juiste wijze over te brengen aan de telefoon. Deze korte en krachtige training gaat in op verschillende soorten van inbound telefoongesprekken. In de training vacature intake en aanbiedend bellen leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om een goede telefonische intake te voeren. In 1 dag tillen we jouw telefoonskills naar een hoger niveau. Meer informatie? Bel ons, als je durft! Mailen mag natuurlijk ook: mail

>