Hoe kunnen we helpen?

Orgaandonor

Betekenis van Orgaandonor

Wanneer een persoon één van zijn organen afstaat voor transplantatie is hij orgaandonor. In het Donorregister vul je jouw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na je overlijden.

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. Het blijft belangrijk dat je zelf een keuze maakt en deze vastlegt in het Donorregister. Reageer je niet op de oproep om je keuze te registeren, dan sta je uiteindelijk in het Donorregister met ‘geen bezwaar’. Je kunt je keuze op ieder moment aanpassen.

Als een werknemer ziek wordt door orgaandonatie kan zijn werkgever een Ziektewet-uitkering voor hem aanvragen. De uitkering kan de werkgever met het loon van uw werknemer verrekenen.

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk in ons opleidings- trainingsaanbod, en blijf je ontwikkelen.

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

Ziektewet

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>