fbpx

Webinar wijzigingen pensioen uitzendkrachten

De pensioenregeling voor uitzendkrachten gaat op de schop. In de aangepaste uitzend-cao, die per 1 oktober 2021 ingaat, zijn afspraken gemaakt over het aanpassen van de pensioenen voor uitzendkrachten. De wachttijd en de pensioengrondslag worden aangepast. Uiteraard heeft dit consequenties voor uitzendorganisaties. In een webinar op 14 oktober vertelt expert Marcel Reijmers welke wijzigingen eraan komen en wat daarvan de gevolgen zijn voor jouw praktijk.

De twee belangrijkste wijzigingen

In de uitzend-cao die per 1 oktober 2021 wordt afgesloten, worden de volgende twee wijzigingen ten aanzien van het pensioen voor uitzendkrachten opgenomen:

1) De wachttijd (dus de tijd voordat een uitzendkracht recht heeft op opbouw van pensioen) wordt verkort van 26 gewerkte weken naar 8 gewerkte weken.

  • De uitzendkracht die op de datum van 1 januari 2022 in meer dan 8 weken maar minder dan 26 weken arbeid heeft verricht voor één uitzendonderneming, zal vanaf 1 januari 2022 deelnemen aan de Basisregeling.
  • Indien een uitzendkracht op 1 januari 2022 in minder dan acht weken arbeid heeft verricht voor één uitzendonderneming, tellen de weken waarin hij arbeid heeft verricht mee voor de beoordeling of er vanaf 1 januari 2022 in acht weken arbeid is verricht. De Basisregeling blijft 52 gewerkte weken duren, waarna de Plusregeling aanvangt.

2) De tweede wijziging betreft de pensioengrondslag, de basis waarop het pensioen berekend wordt. Deze wordt verduidelijkt en verbreed. Het nieuwe begrip ‘pensioengevend inkomen’ bevat het volgende:

  • Loon voor de werknemersverzekeringen;
  • Plus pensioenpremie werknemer;
  • Minus fiscale bijtelling leaseauto.
  • Plus het loon dat is uitgeruild voor vrije vergoedingen of vrije verstrekkingen op grond van artikel 20 CAO voor Uitzendkrachten (“Uitruil van arbeidsvoorwaarden”)

Webinar over wijzigingen en gevolgen uitzendorganisaties

Uiteraard hebben deze wijzigingen behoorlijke consequenties voor uitzendorganisaties. Wat er precies wijzigt en hoe uitzendorganisaties daarmee om moeten gaan, vertelt expert Marcel Reijmers tijdens een webinar. In een uur praat hij je bij over de wijzigingen en de gevolgen voor jouw praktijk. Schrijf je snel in via de knop inschrijven hieronder!

De onderwerpen die aan bod komen:

  • De wijziging van de wachttijd en het overgangsrecht
  • Hoe moet je tellen in de diverse situaties, zoals onderbrekingen, wisselen van werkgever en opvolgend werkgeverschap?
  • De wijziging van de grondslag en de gevolgen voor de kostprijs
  • Je verantwoordelijkheden als werkgever

Praktische info

Datum: 14 oktober

Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Kosten: €99 (excl. btw)

Een dag voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen om het webinar te bekijken. Mocht je onverhoopt verhindert zijn op de dag zelf, dan kun je het webinar later terugkijken.

Het webinar wordt ingeleid door Ellen van Hierden, directeur artra.

Over Marcel Reijmers

Marcel Reijmers

Marcel Reijmers werkt sinds 1994 in de flexbranche. Hij adviseert en begeleidt intermediairs en inleners sinds 2013 vanuit zijn eigen bedrijf FlexKnowledge bij alle vraagstukken rondom o.a. wet- en regelgeving in de flexbranche, kostprijzen, werkingssfeer, inlenerbeloning, CAO’s, arbeidsovereenkomsten, Algemene Voorwaarden en arbo- en verzuimbeleid. Hij is columnist bij FlexNieuws en treedt regelmatig op als spreker. Eerder in zijn loopbaan heeft Marcel ruim 13 jaar bij de Luba Groep gewerkt o.a. als Manager Organisatie & Kwaliteit en 7 jaar bij de HelloFlex Groep waar hij de bedenker was van o.a. CAOWijzer en het concept van backofficepayrolling dat uitmondde in HelloFlex People waarvan hij 5 jaar directeur was.

 

• De wijziging van de wachttijd en het overgangsrecht
• Hoe moet je tellen in de diverse situaties, zoals onderbrekingen, wisselen van werkgever en opvolgend werkgeverschap?
• De wijziging van de grondslag en de gevolgen voor de kostprijs
• Je verantwoordelijkheden als werkgever

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.