Middle Management Arbeidsmarkt

Ben jij (aankomend) vestigings- of afdelingsmanager? Dan is de opleiding Middle Management een uitstekende stap. Als vestigings- of afdelingsmanager ben je de schakel tussen directie en jouw team. Je vertaalt de strategie van jouw organisatie naar concrete plannen en doelstellingen voor jouw vestiging of afdeling. Daarnaast motiveer je jouw teamleden om het beste uit zichzelf en de vestiging te halen! De opleiding Middel Management Arbeidsmarkt verdiept zich in vier belangrijke kennisgebieden: Management & Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing. Je wordt voorzien van kennis die je in kunt inzetten in jouw rol als manager.

Middle Management – certificaat

Indien je alle tentamens en het maken van het vestigingsplan met goed gevolg afrondt, ontvang je het Middle Management-certificaat en een cijferlijst. De theoretische Middle Management opleiding is een korte en zeer intensieve opleiding op hbo-niveau met een directe vertaalslag naar jouw eigen praktijk.

Voor wie is de opleiding ‘Middle Management’ geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedere manager die op middle managementniveau leiding geeft of die zich wil ontwikkelen naar een (toekomstige) leidinggevende of coördineerde functie.

Toelatingseisen

Diploma Uitzendmedewerker (SEU) of gelijkwaardig. HBO werk- en denkniveau en goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang.

Trainingsmateriaal

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een online leeromgeving. Je ontvangt een trainingsmap waarin je divers materiaal kunt bewaren. Daarnaast maken we gebruik van een literatuurlijst bestaande uit 5 boeken die je bij aanvang van de opleiding ontvangt.

Studiebelasting

De studiebelasting zal afhankelijk zijn van jouw achtergrond en werkervaring. Hou rekening met 12 studie-uren per week, inclusief 3 uur per college. De praktijkopdrachten zijn direct toepasbaar op en voor de vestiging of afdeling.

Toetsing

Het schrijven van een vestigingsplan en afstudeerdocument, deelname aan de slotdag (incl. eindpresentatie) en het succesvol afleggen van in totaal 4 tentamens. Verplichte deelname bij 80% van de colleges.

Plaats

De colleges vinden plaats in Utrecht, in de avond (18:30 – 21:30 uur).

Diploma

Na de opleiding ontvang je het MMA-certificaat en een cijferlijst.

Prijs

De kosten voor deze opleiding bedragen € 3.000 (excl. btw).

Wil jij graag meer informatie of opleidingsadvies?


Inhoud van de Middle Management opleiding 

De totale opleiding neemt ongeveer 9 maanden in beslag en bestaat uit 5 modules. De opleiding Middle Management is een pittige theoretische opleiding. Uiteraard helpen we jou om alle theorie te vertalen naar je eigen praktijk. Na afronding van de opleiding MM heb je een breed en grondig inzicht in de belangrijkste thema’s waar jij mee te maken hebt als (aankomend) manager. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van strategische plannen en doelstellingen, het omgaan met financiële aspecten, het inzetten van marketing en het motiveren en managen van jouw team. Gedurende de opleiding vertalen we de inhoud van de modules naar een concreet plan voor jouw vestiging. Deze opleiding wordt begeleid door deskundige en praktijkgerichte trainers uit het vak. Echte professionals in hun vakgebied!

Wat levert de Middle Management-opleiding op?

Onze interactieve MM-opleiding zorgt ervoor dat je:

  • De opgedane kennis van vier belangrijke kennisgebieden direct kan toepassen in de praktijk
  • Je ontwikkelt tot gesprekspartner binnen je eigen organisatie én voor je klanten
  • Meer zelfvertrouwen krijgt in de rol van manager
  • Een vestigingsplan opstelt én verwezenlijkt
  • Een nieuw netwerk opbouwt binnen de flexbranche

De opleiding bestaat uit 5 modules

  • Vestigingsplan en studiebegeleiding;
  • Management & Organisatie;
  • Management & Financiën;
  • Management & Marketing;
  • Management & Human Resources.

Wil je meer informatie over de inhoud van deze modules?

Inschrijven voor de cursus Middle Management Arbeidsmarkt?
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.