Algemene Periodieke Kennistoets (APK)

Uitzendprofessionals hebben zeer regelmatig te maken met arbeidsrecht, de cao voor uitzendkrachten of sociale zekerheidswetgeving. Maar wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Kun je als uitzendprofessional al deze wijzigingen nog wel bijhouden? Uiteraard wil je klanten en uitzendkrachten goed kunnen (blijven) adviseren. En je wilt voorkomen dat tijdens een inspectie voor een certificaat fouten worden geconstateerd. Om te toetsen of de kennis nog up-to-date is hebben wij de Algemene Periodieke Kennistoets (APK) ontwikkeld.

Misschien is het al weer enige tijd geleden dat het SEU-diploma is behaald. Of is de kennis rondom bijvoorbeeld de Wet Arbeidsmarkt in Balans weggezakt. Met deze APK voor de flexbranche kan getoetst worden hoe het met het huidige kennisniveau gesteld is. Dat is misschien eng voor medewerkers, maar tegelijkertijd super leerzaam. Kennis wordt ‘spelenderwijs’ bijgespijkerd en het wordt duidelijk op welke gebieden kennis opgefrist moet worden. Deze APK-toets zorgt ervoor dat uitzendprofessionals snel weer op de hoogte zijn van alle relevante wet- en regelgeving. Bovendien krijgen uitzendprofessionals inzicht in welke kennis ze moeten bijspijkeren. Ze krijgen na het maken van de APK te zien welke vragen ze fout beantwoordt hebben en weten dus aan welke onderwerpen ze (extra) aandacht moeten besteden.

Voor wie is de Algemene Periodieke Kennistoets geschikt?

De Algemene Periodieke Kennistoets is geschikt voor medewerkers die werkzaam zijn in flexbranche. Uiteraard is het ook mogelijk om het kennisniveau van de hele vestiging of organisatie te toetsen.

Incompany

De Algemene Periodieke Kennistoets (APK) wordt Incompany aangeboden (het is echter ook mogelijk om je als individu in te schrijven; zie onderaan). Er zijn diverse mogelijkheden om de APK-kennistoets in te zetten. We denken graag met je mee, dus neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. Hieronder een voorbeeld van hoe het bij een van onze klanten is georganiseerd.

Kennisbattle of -game

Een leuke manier om spelenderwijs te leren is bijvoorbeeld de kennisbattle of een game. Door het goed beantwoorden van vragen scoor je punten en kom je hoger in de ranking. Medewerkers of vestigingen kunnen tegen elkaar battelen. Er kan gekozen worden uit meerdere thema’s, zoals arbeidsrecht, uitzend-cao, verlof/ziekte, loon/tarief of ww/uitkeringen. Een thema wordt 1 of 2 weken opengezet. Daarna kan de winnaar bijvoorbeeld beloond worden met een mooie prijs.

Rapport

Indien gewenst kan per battle op individueel niveau en op vraagniveau aan de deelnemer en aan de organisatie een terugkoppeling gegeven worden.

Resultaten

Na afronding van de toets ontvang je een overzicht van het niveau van de kennis van de uitzend-cao en relevante wet- en regelgeving.

Duur

1 uur op de werkplek of thuis achter de computer.

Informatie

We denken graag met je mee bij het inzetten van de APK binnen je organisatie. Stuur een mail naar artra@artra.nl, bel 026 33 37 572 of vul onderstaande contactformulier in voor meer informatie of een offerte op maat.

Ook op individuele basis kun je de APK-toets doen. Dat kost € 50 (excl. btw). Neem via artra@artra.nl of 026 33 37 572 contact op voor je inschrijving.