Incompany teamtraining Insights Discovery

Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Als je inzicht hebt in jouw (persoonlijk) gedrag en de voorkeuren, weet je ook wat jouw bijdrage is binnen het team. Waar blink je in uit en wat zijn punten voor ontwikkeling? Tijdens een…

Duur: 2 dagdelen
2 zelfstudie uren
Prijs op aanvraag

Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Als je inzicht hebt in jouw (persoonlijk) gedrag en de voorkeuren, weet je ook wat jouw bijdrage is binnen het team. Waar blink je in uit en wat zijn punten voor ontwikkeling? Tijdens een teamtraining Insights Discovery leer je van en met elkaar. Met een Insights Discovery-profiel krijg je op basis van het gedachtegoed van psycholoog, Carl Gustav Jung, meer inzicht in jezelf en het team. Zo krijg je handvatten in o.a. communicatiestijlen, inzicht in voorkeuren passend bij het kleurenprofiel en de persoonlijkheidstypen.

Resultaat

Na afloop van de teamtraining:

• Heb je volledig inzicht in jouw gedrag en (persoonlijke) voorkeuren
• Weet je uit welke persoonlijkheidstypen het team bestaat
• Ken je de bijbehorende (communicatie)voorkeuren van anderen binnen het team
• Leer je precies wat ieders waarde is binnen het team
• Begrijp je het gedrag van anderen beter en weet je welke werkstijl bij de individu past
• Ben je in staat om de inzichten toe te passen in de praktijk, ook met klanten
• Stimuleer je de (persoonlijke) ontwikkeling per deelnemer, omdat je weet waar de ontwikkelpunten liggen.

Van inzicht in jezelf, inzicht in anderen, afstemming en verbinding maken naar actie ondernemen en excellent communiceren.

Voor wie?

De teamtraining Insights Discovery is voor iedere arbeidsmarktprofessional geschikt, die meer inzicht wil in het gedrag en de voorkeuren van zichzelf en anderen.

Aanpak

Van tevoren ontvangt iedere deelnemer een online vragenlijst. Met de uitkomsten daarvan wordt een Insights Discovery-profiel opgesteld. Dit profiel is een gedetailleerd en persoonlijk verslag van tenminste 25 pagina’s dat inzicht geeft in de (eigen) werkstijl en de invloed hiervan op de omgeving. De medewerkers leren zichzelf herkennen en krijgen inzicht in de manier hoe ze met anderen communiceren en de wijze waarop zij hun beslissingen nemen.

Duur training

De incompany teamtraining Insights Discovery duurt in de basis 1 dag (2 dagdelen).

>