Incompany Training Projectmatig werken

Als recruiter wil je graag al jouw aandacht geven aan kandidaten, vacaturehouders en andere collega’s. Daar kun je geen eindeloze overleggen, bureaucratie en beklemmende procedures bij gebruiken. Je wilt snel resultaat, helder werken en meedenken met creatieve oplossingen. Dan kom…

Duur: 4 dagdelen
3 zelfstudie uren
Prijs op aanvraag

Als recruiter wil je graag al jouw aandacht geven aan kandidaten, vacaturehouders en andere collega’s. Daar kun je geen eindeloze overleggen, bureaucratie en beklemmende procedures bij gebruiken. Je wilt snel resultaat, helder werken en meedenken met creatieve oplossingen. Dan kom je niet om projectmatig werken heen.

Waarom wil je projectmatig werken?

Je beseft het niet altijd, maar ook jij werkt als recruiter veelal projectmatig. Je wordt aangenomen voor een klus, die vaak in korte tijd geklaard mag worden. Dat betekent de schouders eronder en het ontwikkelen van een solide projectplan. Maar waar begin je? En hoe pak je zaken juist en praktisch aan? In deze training geven we jou inzicht hoe je als projectmanager jouw projecten goed overziet, definieert, plant en organiseert. Na afloop ken je de rollen en snap je wie welke bijdrage levert.

Daarnaast maak je heldere afspraken om snel te schakelen en het recruitmentproces vlot te laten verlopen. Bij projectmatig werken gaat het dus om de manier waarop je projecten beheerst. Denk aan de voorbereiding, organisatie, planning, uitvoering en de juiste afronding van een project. Met het doel dat projecten efficiënt en succesvol worden uitgevoerd. Daarnaast weet zo iedereen uit het team wat zijn of haar taken zijn. Zo voorkom je onduidelijkheden over het project en de uitvoering daarvan.

Resultaat van de training

Na de training:

• Krijg je helderheid in resultaten en de rolverdeling binnen het team.
• Is er commitment vanuit alle betrokkenen.
• Duidelijk doel voor iedereen.
• Voorkom je onduidelijkheden over de uitvoering van een project.
• Weet jij hoe de communicatie soepeler verloopt  met korte lijnen en weet je bij wie je terecht kunt.
• Heb jij kennis van de MPM-methode, oftewel: minimal projectmanagement en maximum peoplemanagement.

Hoe pakken we het aan?

De training bestaat uit twee dagdelen. Op basis van de theorie geven we je alle inzichten in de rollen en de opbouw van een solide projectplan. Daarnaast besteden we ruime aandacht aan wellicht de belangrijkste bijeenkomst: de startup-meeting. De training is een combinatie van theorie en vaardigheden. Ter voorbereiding ontvang je de theorie omtrent MPM. Dat staat voor Minimal Projectmanagement en Maximum peoplemanagement. Daarnaast vragen we je jouw opdracht te vertalen naar een projectplan. We vragen je dit plan mee te nemen naar de training.

Voor wie?

Voor wie is deze training geschikt? Voor elke arbeidsmarktprofessional die in zijn/haar dagelijkse werkzaamheden te maken heeft met (recruitment)projecten. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Duur

De training duurt 1 dag (bestaat uit twee dagdelen van 3 uur).

Studiebelasting

De voorbereidingstijd kost circa 3 uur.

Inhoud

Je krijgt inzicht in de volgende onderwerpen:

• Helderheid in resultaten en de rolverdeling binnen het team.
• Is er commitment vanuit alle betrokkenen.
• Voorkom je onduidelijkheden over de uitvoering van een project.
• Weet jij hoe de communicatie soepeler verloopt  met korte lijnen en weet je bij wie je terecht kunt.
• Inzicht in de MPM-methode.

>