Incompany training Het ontwikkelen en beheren van een talentpool

In deze training leer je hoe je het beste een talentpool kunt op- en uitbouwen en hoe je deze onderhoudt. Naast aandacht voor theorie worden praktische handvatten gegeven.

Duur: 2 dagdelen
2 zelfstudie uren
Prijs op aanvraag

De markt is krap en zal op korte termijn niet veel ruimer worden. Dit betekent dat je al jouw wervingskanalen continu wijd open moet zetten en voortdurend op zoek blijft naar talent. Eén van de instrumenten die je in kunt zetten is een talentpool: een groep van geschikte, gemotiveerde en beschikbare kandidaten. Mensen die je op het moment dat je een relevante vacature hebt kunt benaderen en die direct of snel inzetbaar zijn. Maar wat is een talentpool nu eigenlijk? En hoe start je een talentpool? Welke tools kun je gebruiken? En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je mensen aan de organisatie bindt als je ze (nog) niets concreets kunt bieden?

Resultaat

In deze training leer je hoe je het beste een talentpool kunt opbouwen. We voorzien je van de juiste theorie en informatie en gaan aansluitend aan de slag. In stappen nemen we je mee in het opbouwen van een talentpool. Een talentpool is echter nooit af. Na de start begint het pas. In de ochtend focussen we ons op de start, in de middag staat de groei en vooral het onderhoud van de talentpool centraal.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Het belang van een talentpool inzien;
  • Inzicht in de doelgroep;
  • Binden en boeien van talenten over een langere periode;
  • Draagvlak creëren binnen de organisatie om de talentpool te laten slagen;
  • Activiteiten binnen de talentpool
  • Timemanagement;
  • ROI: welke inspanningen moet je leveren voor welke opbrengst
  • Opzetten van een talentpool

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor recruiters die minimaal 2 jaar actief zijn in het werkveld. Je bent bekend met het werven van grote groepen kandidaten.

Opbouw van de training

De training bestaat uit 1 dag (2 dagdelen van 3 uur). We starten met de theorie rondom het opbouwen van een talentpool. Vervolgens kijken we naar de inspanningen die je moet plegen om je talentpool levend te houden en je talenten gemotiveerd.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de training vragen we om je (beoogde) doelgroep in kaart te brengen. Wat zijn de kenmerken van deze doelgroep? Hoe ziet het persoonlijkheidsprofiel eruit? Deze neem je op papier mee naar de training.

Duur en tijdinvestering

De training omvat 1 dag (2 dagdelen van 3 uur). Daarnaast neemt de voorbereiding circa 2 uur in beslag.

>