• E-learning

E-learning Omgaan met discriminatie op de werkvloer

Na het volgen van de e-learning herken je discriminerende verzoeken van bijvoorbeeld collega’s of opdrachtgevers. Je leert ook hoe te handelen in dergelijke situaties.

Eerstvolgende startdatum
03-06-2024
1 uur zelfstudie
Investering ex. BTW
€69,00

Discriminatie is een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Iedereen weet dat het voorkomt, niemand wil ervan beschuldigd worden. Het afbreukrisico voor organisaties is groot. Geregeld is de uitzendbranche – negatief – in het nieuws wanneer er weer een onderzoek naar het maken van onderscheid op de arbeidsmarkt wordt gepubliceerd.

Wanneer zijn verzoeken van collega’s, opdrachtgevers of HR-medewerkers echt discriminerend en hoe kun je handelen in die situaties? Wil je hierover meer leren en inzicht verwerven, schrijf je dan nu in voor de e-learning discriminatie van artra.

Wat er aan bod komt in deze e-learning over omgaan met discriminatie

Allereerst wordt duidelijk gemaakt wat discriminatie is en waar en hoe vaak het voorkomt. Er wordt ingegaan op stereotyperingen en hoe dit bij mensen werkt. Wat is diversiteit, wanneer is discriminatie strafbaar en nog meer van dit soort vragen worden beantwoord tijdens het volgen van de e-learning. Met deze kennis ga je aan de slag om inzicht op te doen én hoe je vervolgens kunt handelen in de praktijk. Veel verschillende praktijksituaties komen aan bod. Met de opgedane kennis en de verkregen inzichten kun je daarna zelf aan de slag in de praktijk. Door het volgen van de e-learning kun je adequaat reageren op discriminerende verzoeken en minimaliseer je het afbreukrisico van jouw organisatie.

Voor wie is de e-learning Omgaan met discriminatie op de werkvloer geschikt?

Er is veel meer bewustwording nodig over dit onderwerp. Deze e-learning is dan ook geschikt voor iedereen die werkzaam is in de HR- of uitzendbranche of bij detacherings- en payrollorganisaties. Kortom, iedereen die te maken krijgt of kan krijgen met (arbeidsmarkt-)discriminatie. Het (aanvangs)niveau van deze e-learning is mbo+.

Duur en studiebelasting

Deze e-learning duurt een uur. Je sluit de e-learning af met een toets die een aantal minuten zal duren. De e-learning is 24/7 beschikbaar, zolang de inlogcode geldig is.

Investering

De kosten voor de e-learning bedragen € 69 (excl. btw). Je krijgt 3 maanden toegang tot de opleiding.

Na het doorlopen van de e-learning krijg je een bewijs van deelname.

Inhoud

In deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is discriminatie?
  • Stereotypen
  • Verboden bij wet
  • Wordt discriminatie bestraft?
  • Arbeidsmarktdiscriminatie
  • Diversiteit
Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
03-06-2024 Beschikbaar Inschrijven
01-07-2024 Beschikbaar Inschrijven
05-08-2024 Beschikbaar Inschrijven
02-09-2024 Beschikbaar Inschrijven
07-10-2024 Beschikbaar Inschrijven
04-11-2024 Beschikbaar Inschrijven
02-12-2024 Beschikbaar Inschrijven
>