• E-learning
 • Klassikaal

SEU | E-learning Basisopleiding Backofficeprofessional + examentraining

Dit is dé e-learning voor medewerkers van flexbureaus die zich bezighouden met backoffice-activiteiten. Je sluit af met een (live) examentraining, zodat je goed voorbereid bent op het SEU-examen.

Eerstvolgende startdatum
02-01-2024
Duur: 2 dagdelen
80 zelfstudie uren
Investering ex. BTW
€775,00

Inleiding

De functie van backofficeprofessional is een dynamische functie, met een divers scala aan verantwoordelijkheden. Wil jij deze rol zo efficiënt en effectief vervullen? Maar vind je het wel fijn om in je eigen tijd en op je eigen tempo te studeren? Dan is de e-learning Backofficeprofessional met interactieve trainingsdag voor jou de perfecte voorbereiding op de dagelijkse praktijk én om je SEU-examen te halen. Met deze e-learning ben jij binnen een half jaar helemaal klaargestoomd voor het examen.

Resultaat

 • Je hebt toepassingsgerichte kennis die je kan gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden
 • Je wordt professional op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche
 • Je bent optimaal voorbereid om het SEU-examen te halen

Voor wie?

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional + interactieve trainingsdag is geschikt voor medewerkers van flexondernemingen die zich bezighouden met back- en midoffice-activiteiten. Zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking.

Daarnaast is dit ook uitermate geschikt voor degenen die de Basisopleiding Uitzendprofessional al hebben gedaan die alsnog het BOB examen willen halen of zich willen verdiepen in specifieke BOB onderwerpen. Voorwaarde is dan dat je de BOU niet langer dan twee jaar geleden hebt gevolgd. Ook geschikt als opfrisser voor backofficeprofessionals. Het (aanvangs)niveau van deze e-learning is mbo+.

Waarom deze e-learning volgen?

De back- of midofficeprofessional heeft een veelzijdige functie. Je bent onder andere bezig met contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Maar om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren én risico’s en kosten te beperken is kennis nodig. Zeker met de steeds complexere wet- en regelgeving in de flexbranche. Met de Basisopleiding Backofficeprofessional beschik je over de benodigde theorie en weet je hoe je dit toe moet passen in de praktijk.

Online training

Om je nog beter voor te bereiden op de praktijk wordt deze e-learning blended aangeboden. Dat betekent dat je 1 online training volgt voor een extra verdiepingsslag op de theorie. Tijdens de online training worden enkele onderwerpen verder toegelicht. Daarnaast is er ruime tijd gepland om al je vragen over de theorie of het examen te stellen. De training vindt plaats via Zoom. Je kan de online training gewoon vanuit huis, achter je laptop bijwonen! De datum waarop de online training plaatsvindt, vind je terug bij het kopje ‘Inschrijven.’

Interactieve trainingsdag

Naast de e-learning en online training krijg je ook een interactieve trainingsdag in dit pakket. De exacte datum waarop deze plaatsvindt, ontvang je na je inschrijving. Op deze dag worden een aantal lastige onderwerpen nog eens behandeld. Ook oefen je op deze dag met twee mini-examens. De trainer geeft daarnaast ook handige tips om het examen te halen. Zo ben je optimaal voorbereid op het SEU-examen!

Inhoud

Deze e-learning omvat alle delen die ook behandeld worden in de reguliere Basisopleiding Backofficeprofessional. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Deel 1:  De inschrijving
 • Deel 2: Voorbereiding op indiensttreding
 • Deel 3: Contracteren, privacy en personeelsdossier
 • Deel 4: Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning
 • Deel 5: Veilig werken en ziekte
 • Deel 6: Einde werk en SEU examen

Studiebelasting

In totaal heb je circa 80 studie-uren nodig om alle lesstof goed tot je te nemen. Daarnaast heb je één dag (2 dagdelen) interactieve training op locatie.

Verlenging account online leeromgeving

Standaard heb je een half jaar toegang tot je online leeromgeving (e-learning) account. Het is mogelijk om je account met drie maanden voor €27,50 of een half jaar te verlengen voor € 52,50. Mocht je hier interesse in hebben, neem contact met ons op via 026 333 75 72.

Lesmap

Wil je naast de e-learning, ook graag een lesmap ontvangen? Dat kan! In deze lesmap vind je alle theorie van de Basisopleiding Backofficeprofessional. Zo kan je alles nog eens gemakkelijk nalezen! De lesmap kost € 90 (excl. btw).

SEU-examen Backofficeprofessional

De Basisopleiding bereid je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Bij de SEU leg je dan ook het examen af. Het SEU-examen is gericht op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk aan contractadministratie, salarisverwerking en de toepassing van de ABU-NBBU cao. Haal je het examen niet in één keer? Dan is er bij de SEU een mogelijkheid om te herkansen.

Investering

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional inclusief interactieve trainingsdag kost € 775 (excl. btw).

Na het doorlopen van de e-learning ontvang je een bewijs van deelname.

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen bij de Basisopleiding Backofficeprofessional en interactieve trainingsdag:

 • Introductie Uitzendbranche
 • De inschrijving: inschrijven en identificatieverplichtingen, arbeid van vreemdelingen, ID en verblijfsdocumenten;
 • Voorbereiding op indiensttreding: loon- en tariefberekening, verdieping kostprijsopbouw en Sociale zekerheid.
 • Contracteren, privacy en personeelsdossier: de uitzendonderneming als inhoudingsplichtige, loonheffingen, inhoud personeelsdossier en privacy wetgeving;
 • Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning: verloning van de reguliere werknemer, belastingen en het kader van sociale zekerheid. Verdieping loonstrook: loonbegrip en loonheffing, heffintskortingen, witte en groene tabellen. Verloning volgens de uitzend-cao en specifieke regels voor de uitzendonderneming waaronder verdieping pensioen.
 • Veilig werken en ziekte: Arbowet en Arbeidstijdenwet, aansprakelijkheid bij schade en medezeggenschap. Verlof, ziekte, re-integratie en wegvallen werk.
 • Administratieve verplichtingen: algemene administratieve verplichtingen, werkkostenregeling, uitruil arbeidsvoorwaarden en ET-regeling.
 • Einde werk: beëindiging arbeidsovereenkomst (regulier arbeidsrecht) en beëindiging uitzendovereenkomst (uitzend-cao). Werkhervattingsgerichte uitkeringen
 • Voorbereiding op het SEU examen.
Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
02-01-2024 29 februari Beschikbaar Inschrijven
05-02-2024 18 maart Beschikbaar Inschrijven
04-03-2024 15 april Beschikbaar Inschrijven
01-04-2024 14 mei Beschikbaar Inschrijven
06-05-2024 18 juni Beschikbaar Inschrijven
03-06-2024 15 juli Beschikbaar Inschrijven
01-07-2024 13 augustus Beschikbaar Inschrijven
05-08-2024 16 september Beschikbaar Inschrijven
02-09-2024 15 oktober Beschikbaar Inschrijven
07-10-2024 18 november Beschikbaar Inschrijven
04-11-2024 16 december Beschikbaar Inschrijven
02-12-2024 16 januari Beschikbaar Inschrijven
>

Vul kortingscode “december5” in op de laatste stap van het inschrijfformulier voor 5% korting. 

Om te vieren dat wij dit jaar weer meer dan tienduizend uitzendprofessionals en recruiters hebben geholpen in iedere fase van hun loopbaan, ontvang je van 1 t/m 31 december 5% korting op alle trainingen en opleidingen. 

Bekijk de actievoorwaarden: