Zoom, onze oplossing voor training op afstand

16 maart 2020 2 min
Categorie: Opleiding & Ontwikkeling

artra heeft alle klassikale trainingen (open inschrijving) voorlopig tot in ieder geval 1 juni geannuleerd. Ook veel Incompany-trainingen gaan niet door. Veel van deze trainingen kunnen echter prima online verzorgd worden. artra gebruikt hiervoor de tool Zoom. Deze tool wordt wereldwijd gebruikt en het aantal maandelijkse gebruikers is alleen al dit jaar met 2,2 miljoen toegenomen.

Wat is Zoom?

Zoom is dé digitale online oplossing voor de traditionele klassikale bijeenkomst. Zoom is heel laagdrempelig en simpel te gebruiken. Omdat Zoom webbased (dus via de browser) werkt kunnen deelnemers met een druk op de knop deelnemen aan de training. En dat kunnen ze doen op een locatie naar keuze (wel met internetverbinding), veilig achter hun eigen computer. Ze hebben contact met hun eigen trainer en collega-deelnemers, gewoon op het afgesproken moment.

Ervaringen deelnemers met Zoom

Deelnemers aan onze eerste online artra-training zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen met Zoom. Enkele reacties van deelnemers aan de online training op vrijdag 13 maart:

  • “Erg leuke manier van stof overbrengen en ik vond het ook erg duidelijk.”
  • “Fijn dat de training thuis gevolgd kon worden. Ik voel me thuis in m’n eigen huis :)”
  • “Top gedaan! Fijne oplossing!”
Trainer Arno Hoekstra verzorgt hier een live training via Zoom

Deelnemers die een training via Zoom volgen ontvangen een mail van artra met een uitnodiging en nadere instructies over de online trainingssessie. Ze hebben hiervoor uitsluitend een internetverbinding en computer nodig, eventueel aangevuld met een webcam. Let op: het is belangrijk dat de deelnemers op een rustige plek gaan zitten, waar ze zo min mogelijk gestoord kunnen worden door de omgeving. 

Meer informatie over Zoom

Kijk voor meer informatie op https://zoom.us/education.

>