FNV en In Person schikken rechtszaak: 400 uitzendkrachten PostNL gelijk loon

FlexNieuws 7 juni 2018 2 min
Categorieën: Uitzendbranche, Wet & Regelgeving

FNV heeft dinsdag met uitzendbureau In Person een akkoord bereikt over de gelijke beloning van ruim 400 pakketsorteerders die werken voor PostNL in Amersfoort, Dordrecht, Goes en Waddinxveen.

Alle ruim 400 uitzendkrachten zullen per 1 juli 2018 worden uitbetaald volgens de cao van PostNL.

Persbericht In Person
In Person heeft samen met de vakbond FNV een oplossing gevonden voor een interpretatieverschil, zo verklaart de uitzendorganisatie in een persbericht. De uitkomst van deze oplossing geldt voor ruim 400 medewerkers die bij PostNL op de depots Amersfoort, Dordrecht, Goes en Waddinxveen werkzaam zijn. In Person ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid alsook in het kader van goed werkgeverschap om adequaat te belonen en aldus te voldoen aan de gestelde eisen. Grondlegger Herman Kok van In Person zegt hierover: “Wij zijn het aan onze stand verplicht om marktconform te betalen. Hierdoor en door de bijzondere aandacht die wij aan hen schenken binden we dagelijks duizenden medewerkers aan ons bedrijf.”

In Person verstrekt geen nadere details uit respect naar alle betrokken partijen en het fundament van de oplossing.
Herman Kok: “We hebben met elkaar hard gewerkt om tot deze afspraken te komen en zijn blij dat alle partijen tevreden kunnen zijn met het bereikte resultaat.”

FNV zet rechtsgang tegen PostNL door
Op de site van FNV wordt vermeld dat In Person ook een volledige nabetaling uitkeert aan de 120 sorteerders die lid zijn van de FNV en werkzaam zijn, of zijn geweest, bij de depots van PostNL in Goes, Waddinxveen, Dordrecht en Amersfoort. De FNV trekt de juridische procedure tegen In Person in, maar zet de rechtsgang tegen PostNL door.

Mariëtte van der Neut, bestuurder FNV Flex: “PostNL heeft een contracting-constructie bedacht om op loonkosten te besparen. Hoewel de pakkettenmarkt sterk groeit, neemt PostNL geen sorteerders in dienst. Met de schikking geeft In Person het goede voorbeeld. We zijn hier ontzettend blij mee, en hopen dat ook de andere uitzendbureaus bij PostNL tot inkeer komen en stoppen met onderbetalen. Tempo Team, Young Capital en Otto Workforce zijn de volgende op ons lijstje”, aldus Van der Neut

Bron: FlexNieuws

>