Back to work | 5 tips om na de vakantie weer fris aan de slag te gaan

2 september 2019 2 min
Categorie: On- en offboarding

De vakantie is voorbij en dat is even wennen. Vakantieblues is niet voor niets een bekend fenomeen waar menig mens last van heeft. Maar geen zorgen, met deze 5 tips zorg je ervoor dat je snel weer gewend bent en kunt gaan vlammen.

Tip 1: Start je eerste werkdag met het maken van een lijstje

Inventariseer wat er gedaan moet worden en maak een lijstje. Het maken van een lijstje geeft je meer overzicht in de taken die je moet doen. Je kunt niet alles tegelijkertijd doen, dus stel prioriteiten en bespreek dit met je collega’s. Je zult merken wanneer je de taken op papier zet, dat het best mee valt wat er moet gebeuren.

Tip 2: Pak het dagelijks ritme weer op

Heb je een vakantie gehad waar je liever lui was dan moe? Dan is het altijd weer wennen om in je vaste ritme te komen. Probeer dit wel direct weer op te pakken. Eet op gezette tijden (en gezond), ga weer sporten en plan andere activiteiten in die je graag doet. Je zult zien dat het je na een week al een stuk gemakkelijker af gaat.

Tip 3: Start met iets nieuws

Heb je weinig energie en zin om je standaard taken weer op te pakken? Kijk dan wat er nog meer mogelijk is. Start bijvoorbeeld een nieuw project op of verdiep je in iets nieuws. Blijf jezelf ontwikkelen en start met een training of opleiding. Doe nieuwe informatie op en geef je brein nieuwe prikkels. Schrijf je in voor een training die bij je past en waar je je graag in wilt ontwikkelen. artra biedt een heleboel leuke en vooral leerzame opleidingen en trainingen aan. Wanneer je ergens goed in bent zul je het al gauw met meer plezier doen.

Tip 4: Beweeg!

Jouw hele lichaam heeft tijdens de vakantie waarschijnlijk in time-out modus gestaan. Het is weer tijd om deze wakker te schudden. Ga weer naar de sportschool of sportclub, maak een lange wandeling of start met (bedrijfs)bootcamp. Iedereen weet dat sporten voor ontspanning zorgt. Ga je direct na het werk dan kun je gelijk de drukte van die dag achter je laten. Bij artra zijn we ook graag in beweging en sluiten we elke maandag af met een bootcampsessie. Goed voor je brein, gezondheid en natuurlijk de teambuilding.

Tip 5: Doe dingen waar je blij van wordt

Tijdens een vakantie doe je vaak vooral dingen waar je blij van wordt. Probeer deze dingen te blijven doen. Lees je graag een boek, ga je graag uit eten, een stukje wandelen of iets totaal anders? Maak er tijd voor! De was kan echt nog wel een dagje langer wachten en TV kijken deed je op vakantie ook niet.

Veel succes en vooral veel plezier gewenst met jouw nieuwe start na de vakantie!

 

>