fbpx

Werving en selectie (W&S)

Blijf op de hoogte via 

Betekenis werving en selectie

Werving en selectie (synoniem voor recruitment) is het proces van het identificeren en aantrekken van de juiste kandidaten voor huidige of toekomstige vacatures (werving). Na het werven van de kandidaten moet een selectie gemaakt worden van de meest geschikte kandidaten voor het invullen van een vacature. Dit gebeurt middels (pre-)screening en (vaak) het voeren van diverse sollicitatiegesprekken. Na het selecteren van de beste kandidaat volgt vaak een arbeidsvoorwaardenaanbod. Vervolgens wordt een arbeidsovereenkomst getekend. 

Werving en selectie kan verzorgd worden door een recruiter of een HR-professional. Vaak in samenwerking met een ‘hiring manager’. 

 

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Volg dan de basisopleiding uitzendprofessional.

Verwante termen en synoniemen:

Recruitment, arbeidsovereenkomst, vacature

Relevante opleidingen van artra

Inspiratiedag 2021

De rol van onboarding in de Employee Experience Krijg al jouw medewerkers aan boord en voorkom dat ze verzuipen! Onboarding is het begin van iedere

Lees verder »

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer.
Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. Artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

Online webinar

Het pensioen voor de uitzendkrachten gaat wijzigen.
Schrijf je nu in voor het webinar!

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.