Hoe kunnen we helpen?

Recruitment

Betekenis Recruitment

Recruitment  (ook wel werving en selectie genoemd) is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Recruiters houden zich binnen een specialistisch vakgebied bezig met het huidige en toekomstige vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Een recruiter maakt daarbij gebruik van verschillende bronnen, zoals zijn/ haar eigen netwerk, netwerkbijeenkomsten, social media etc.

Corporate recruiters werven en selecteren voor het bedrijf waarvoor ze werken (vaak op de HR-afdeling). Werk je als recruiter voor een uitzendbureau dan wordt je intercedent of uitzendprofessional genoemd. Headhunters, ook wel executive searchers genoemd, zoeken kandidaten met specifieke vaardigheden en zijn geregeld aan een bureau verbonden.

Recruitment is een afgebakend proces dat vrij eenvoudig door externe partijen kan worden uitgevoerd. Voor een bedrijf is een recruiter interessant vanwege zijn/ haar expertise. Bovendien kosten achtergrond- en referentiechecks veel tijd voor een organisatie.

Meer leren over recruitment? Bekijk onze Recruitment categorie.

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk verder in ons kenniscentrum of hier nog meer tussen staat

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

Werving en selectie

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>