Hoe kunnen we helpen?

Loondispensatie Wajong

Betekenis van Loondispensatie Wajong

Bij loondispensatie Wajong betaalt de werkgever tijdelijk minder loon aan een werknemer met een Wajong-uitkering. Dit is een compensatie in de kosten voor de werkgever, omdat deze werknemer minder aankan dan andere werknemers. Het UWV vult het loon van de Wajonger dan aan tot maximaal het bedrag dat hij ontving voordat hij bij de werkgever ging werken. Deze loondispensatie moet aangevraagd worden bij UWV.

Het UWV onderzoekt dan of het terecht is dat de werkgever minder loon wil betalen. Het UWV nodigt de werknemer meestal uit voor een gesprek met de arbeidsdeskundige en spreekt ook met de werkgever.

De loondispensatie kan een half jaar tot 5 jaar duren. Verlenging is mogelijk, maar uiteindelijk moet de werknemer hetzelfde gaan verdienen als andere werknemers.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp?

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

Wajong | UWV

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. Artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>

Vul kortingscode “december5” in op de laatste stap van het inschrijfformulier voor 5% korting. 

Om te vieren dat wij dit jaar weer meer dan tienduizend uitzendprofessionals en recruiters hebben geholpen in iedere fase van hun loopbaan, ontvang je van 1 t/m 31 december 5% korting op alle trainingen en opleidingen. 

Bekijk de actievoorwaarden: