Hoe kunnen we helpen?

Intercedent

Wat is een intercedent?

Een intercedent bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven met (tijdelijke) vacatures. De intercedent matcht (potentiële) uitzendkrachten en vacatures. De werkzaamheden van intercedenten zijn divers. Zo moeten ze klanten werven en daarmee contact onderhouden. Uitzendkrachten werven en daarmee contact onderhouden. Dat betekent onder andere dat ze verstand moeten hebben van wet- en regelgeving, moeten kunnen verkopen en communicatief vaardig moeten zijn.

Historie intercedent

Het woord intercedent heeft een lange historie. Het is een leenwoord uit het Latijn. Het werd in de betekenis van ‘bemiddelaar’ voor het eerst aangetroffen in 1824 (bron: wiktionary). Het was Frits Goldschmeding, de oprichter van Randstad, die de functie van intercedent in 1971 in de uitzendbranche introduceerde. 

Alternatieve functienamen

Door veel andere uitzendorganisaties werd de term intercedent overgenomen. Echter, in de loop der tijd gaven andere flexondernemingen hun eigen draai aan de functie van intercedent. Zij noemen hun medewerkers bijvoorbeeld consultant, adviseur, consulent of arbeidsbemiddelaar. De essentie van de functie blijft gelijk: het bemiddelen van flexibel personeel.

Wil je meer weten over wat een intercedent is en doet? Lees dan snel verder: Wat is een intercedent?

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk verder in ons kenniscentrum of hier nog meer tussen staat

Meer informatie
Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>