Incompany Salesboost

Iedere organisatie kan wel eens een boost gebruiken, bijvoorbeeld omdat de (beoogde) resultaten achterblijven of omdat je het gevoel hebt dat er veel meer uit je bestaande klanten te halen is. Maar eerst moeten die potentiele klanten nog maar eens binnengehaald worden. Dat is hard werken. Het vergt veel doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en de juiste vaardigheden. Tijdens deze Salesboost leren we precies je die vaardigheden zodat je effectieve acquisitiegesprekken voert en jezelf (en je organisatie) goed ‘verkoopt’.

De Salesboost bestaat uit twee trainingen. Deze trainingen zijn geschikt voor de ervaren uitzend- of salesprofessional die zijn of haar salesskills een boost wil geven. Je leert de theorie achter de meest effectieve aanpak, maar gaat ook vooral meteen zelf aan de slag. Zo kan je jouw nieuwe skills meteen in praktijk brengen! We bieden met beide trainingen maatwerk. Dat betekent dat we direct in kunnen spelen op de uitdagingen van jouw team. De maximale groepsgrootte is daarom beperkt tot 8 deelnemers.

Training 1: Telefonische Acquisitie

Een goede uitzend- of salesprofessional heeft een divers palet aan vaardigheden. Zo moet je in staat zijn om verschillende gesprekstechnieken toe te passen, effectieve en slimme telefoongesprekken te voeren én om een optimale structuur aan te brengen in acquisitiegesprekken. De training Salesboost reikt jou alsprofessional theorie en tools aan om je telefonische salesskills een flinke boost te geven!

AttentionThis training could also be conducted in English. Ask us for possibilities!

  • Je bent op de hoogte van de meest effectieve salestechnieken​
  • Je krijgt handvatten en feedback om jouw telefonische sales skills te verbeteren​
  • Je gaat je nieuwe kennis en vaardigheden meteen toepassen in de praktijk​
  • Je hebt direct resultaat!​

Aanpak

De training Salesboost begint met een korte uiteenzetting van de theorie. Maar daarna gaan we daar meteen mee aan de slag in de praktijk. Na een eerste korte oefensessie wordt er direct een aantal uren live gebeld naar (potentiële) klanten. De trainer luistert mee met de gesprekken en geeft persoonlijke feedback. Zo weet je precies waar jouw sterke punten liggen en aan welke vaardigheden jij nog kan werken.

Voorbereiding

Je hebt voor deze training geen materiaal nodig. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon om te kunnen bellen met jouw (potentiële) klanten.

Omdat we tijdens de training gaan bellen vragen we je ter voorbereiding om een bellijst te maken en mee te nemen naar de training. Op de bellijst staan 25 (potentiële) klanten, inclusief telefoonnummers, waar je graag een kandidaat wil aanbieden of waar je een afspraak wil maken. Deze lijst moet voorafgaand aan de training door jou zijn opgesteld en met je collega’s zijn afgestemd en kan bestaan uit ex-klanten, prospects of inactieve klanten.

Training 2: Pitchen & Netwerken

Een goede pitch kunnen geven is essentieel om effectief te netwerken. Hiermee vertel je binnen een minuut wie je bent, wat je doet en waarom dat jou zo bijzonder maakt. Is jouw pitch nog niet perfect? Geen zorgen! Volg dan de training Pitchen & Netwerken.

  • Je weet hoe je een ijzersterke pitch maakt​
  • Je bent in staat je pitch op de juiste momenten in te zetten​
  • Je leert overal interessante kandidaten en organisaties te herkennen en ermee in contact te komen​

Aanpak

De training Pitchen en Netwerken is een mix van leeractiviteiten. Dat betekent dat de training bestaat uit een e-learning, een klassikale training én praktische opdrachten. De theorie bereid je thuis voor, zodat er tijdens de klassikale bijeenkomst meer tijd is voor verdieping en oefening. Maar dan ben je er nog niet! Na de klassikale bijeenkomst ga je namelijk met een aantal praktijkopdrachten aan de slag. Hier leer je verder door te ervaren, te interacteren en te reflecteren. Het liefst samen met je leidinggevende of een collega als buddy.>