fbpx

Masterclass Privacy

Welke persoonsgegevens verwerkt jouw organisatie? Weet je zeker dat dit mag? Wie zijn de verwerkers en/of verwerkingsverantwoordelijken? In deze speciale masterclass Privacy besteden we aandacht aan de gevolgen van Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw organisatie aan de wet- en regelgeving voldoet en blijft voldoen!

Waarom AVG zo belangrijk is

Voldoen aan de AVG is geen eenmalige actie. Implementatie vraagt om een privacy operational life cycle. Uit onderzoek blijkt dat veel organisaties op dit moment niet (geheel) compliant zijn met de AVG. Dit brengt grote risico’s met zich mee. Vanaf 25 mei 2018 moet jouw organisatie voldoen aan de nieuwe strenge privacywetgeving. Boetes voor het niet naleven van de AVG kunnen oplopen tot € 20 miljoen (of 4 procent van de wereldwijde omzet). Het niet opvolgen van de AVG kan leiden tot imagoschade of tot gevolg hebben dat je bepaalde business niet meer krijgt.

Op dit moment is de Autoriteit Persoonsgegevens in een steekproef 30 organisaties in 10 branches aan het controleren. Ga er niet zomaar vanuit dat je niet aan de beurt komt!

Voor wie is de masterclass Privacy geschikt?

Deze masterclass is geschikt voor iedereen die te maken heeft met privacy en gegevensbescherming (contactpersoon privacy of functionaris gegevensbescherming DPO).

Juridische kennisoverdracht

Deze masterclass is specifiek gericht op diepgaande juridische kennisoverdracht en wordt verzorgd door een gecertificeerd privacyjurist met specialistische kennis van de flexbranche. Hierdoor ben je in staat om tot een correcte naleving van de AVG in je organisatie te komen én te behouden voor de toekomst. We besteden veel aandacht aan de actualiteiten, (recente) jurisprudentie en richtlijnen van de European Data Protection Board (voorheen WP29). Deze masterclass is geschikt voor bedrijven (inleners) die gebruik maken van inleenconstructies, uitzendconstructies of onderaanneming.

Expert

Mr. I.M.J. Brattinga (CIPP/E en CIPM gecertificeerd) verzorgt deze interactieve masterclass. Inge werkt als arbeidsjurist bij VRF Advocaten.  Ook begeleidt Inge de implementatie van de AVG in de flexbranche.

Naslagwerk

Het materiaal voor deze masterclass bestaat uit een map met relevante artikelen en jurisprudentie.

PE-punten

De masterclass biedt 2 PE-punten (SNA).

Duur

Deze masterclass duurt van 14:00 tot 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Kosten

De kosten voor deze masterclass bedragen € 450 (excl. BTW). Je ontvangt vanaf de 3e masterclass 10% korting (bij afname van 3 masterclasses of meer, per organisatie, per kalenderjaar).

Onderwerpen die aan bod komen bij de masterclass Privacy

Na afloop van deze masterclass ben je in staat om:

 • Verwerkingsregister;
 • Protocol datalekken;
 • Privacy beleidsplan;
 • Privacyverklaring;
 • Het correct en volledig opstellen en implementeren van privacy binnen jouw organisatie.

Bovendien heb je (diepgaande) kennis van:

 • Verwerkersovereenkomst(en);
 • Gezamenlijk verwerkingsverantwoordelijke;
 • Informatiebeveiligingsbeleid;
 • DPIA (data protection impact assessment);
 • Rechten van betrokkenen waarborgen;
 • Eventueel aanstellen Functionaris Gegevensbescherming;
 • Training en bewustwording van medewerkers.

Voorkomen is beter dan genezen! En het is zeker nog niet te laat te beginnen of je ervan te verzekeren dat je de goede dingen doet.

Inschrijven voor de cursus Masterclass Privacy?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!