uitzendprofessional van het Jaar – Kroon op het werk

14 juni 2018 2 min
Categorie: Uitzendbranche

Ik, uitzendprofessional Van Het Jaar? Mijn eerste reactie: ‘onmogelijk’. En toch is het gelukt.

Stiekem opgegeven door mijn werkgever Mari-Jon van Keijlewer kreeg ik opeens een bericht dat ik genomineerd was om deel te nemen aan de verkiezing uitzendprofessional Van Het Jaar.
Waarom niet, ik heb niks te verliezen. Als ik iedereen vraag om op mij te stemmen, dan moet het toch lukken. Maar helaas, het werd mij snel duidelijk dat het niet om stemmen gaat, maar een serieuze competitie betreft. Voorafgaande aan de finale stond mij een aantal pittige voorrondes te wachten.

De eerste ronde was een kennis-battle over de wet- en regelgeving. Het was best een moeilijke test, wat ik niet had verwacht. In deze ronde dacht ik: nu ga ik afvallen. Maar nee! Tot mijn verbazing kwam ik er doorheen.

De volgende ronde was een commercieel assessment. Ik ben uitzendprofessional maar geen verkoper; maar toch ging ik het doen. Wederom dacht ik dat deze competitie nu voor mij zou eindigen. Echter, met een mooi rapport en een hoge score mocht ik opnieuw naar de volgende ronde, waarin ik een film moest maken. Dat was een echte uitdaging om in een paar minuten een pakkend verhaald neer te zetten en jezelf te verkopen. Na deze ronde stond ik samen met 9 andere finalisten in de finale!

Grande finale – een dag om niet te vergeten. Wat een feest, positieve energie, grandioze sfeer.
Deze dag stond in het teken van een personal pitch en diverse speeddates met de vakjury.
Zoals de meeste finalisten ging ik er heen vol zenuwen en spanning. Maar dat gevoel was bij mij snel weggenomen. Dankzij fantastische mensen om je heen en de geweldige sfeer was het geen competitie meer maar een dag gevuld met lol, gezelligheid en genot. En eigenlijk was iedereen die in de finale stond al een winnaar. Het is toch een grote prestatie om van de 120 kandidaten uiteindelijk in de finale te mogen staan.

uitzendprofessional Van Het Jaar worden is niet alleen een titel. Het is een bekroning van je werk en je wordt een ervaring rijker. Je leert out of the box te denken en je durft uit je comfort zone te stappen. Ik kan terugblikken op een zeer bijzonder traject, waarbij ik fantastische mensen heb ontmoet, volwaardige medefinalisten heb mogen leren kennen en vooral heb genoten. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en voor alle steun die ik van mijn familie, vrienden en collega’s heb ontvangen.

Mijn tips aan jullie: wees jezelf, authentiek en vertel een persoonlijk verhaal.

Ik wens alle kandidaten veel succes maar vooral heel veel lol en plezier toe.

Groetjes,

Ela Timar

>