Stijging aantal examens bevestigt doorzettende trend kwaliteitsbewustzijn flexbranche

7 februari 2019 1 min
Categorieën: SEU, Uitzendbranche

De groei van de uitzendbranche en de toename van risico’s door veranderende wet- en regelgeving vertaalden zich ook in 2018 in een stijgend aantal examenkandidaten van de Stichting Examens Uitzendbranche. Liefst 3005 kandidaten schreven zich in voor het examen. Daarmee doorbreekt SEU de magische grens van 3000; een aantal dat in het afgelopen decennium nog niet is voorgekomen. Het slagingspercentage bedroeg 73,5%.

Stijging mondeling met tolk
Voor het mondelinge examen met Poolse tolk meldden 31 kandidaten zich aan; ook dat is een stijging t.o.v. 2017. Dat deze groei zich jaar op jaar doorzet duidt op een verdere professionalisering in de begeleiding van Poolse uitzendkrachten.

‘Het is mooi om te zien dat ook de Pools sprekende uitzendprofessionals de kans krijgen het examen af te leggen en dat werkgevers daarin investeren’, aldus Barbara Kramer, manager SEU.

Eerste kandidaten Payroll examen
In juni 2018 introduceerde SEU het nieuwe SEU examen Payroll. Daarmee sluit het exameninstituut aan op de diversificatie en specialisatie binnen de branche. Zeventien kandidaten vroegen het examen aan ter afronding van hun Payroll opleiding.

Larissa Udo, backoffice medewerker bij A&E Personeelsdiensten behoorde tot de eerste lichting kandidaten. ‘De lesstof is heel praktijkgericht. Ook als je al wat langer in de branche werkt is de opleiding en het examen waardevol; je kennis en daarmee ook je werk krijgen meer diepgang. Wel één tip: onderschat het examen niet, een goede voorbereiding is een must!’

BRON: SEU

>