artra voor accountants

De accountancy is een branche die voor een aantal uitdagingen staat. De branche heeft te maken met een aantal trends die ervoor zorgen dat er voortdurend behoefte is aan scholing.  

Ontwikkelingen in accountancy

Natuurlijk is er de continu veranderende wet- en regelgeving. Accountants moeten daarvan op de hoogte zijn en op anticiperen.  

Daarnaast is de krapte op de arbeidsmarkt voelbaar. Kantoren hebben grote moeite om vacatures in te vullen en/of zich als aantrekkelijk werkgever te profileren. Het personeelstekort zorgt bij twee derde van de accountantskantoren voor een rem op de groei, zo blijkt uit een recente CBS-Conjunctuurenquête. Volgens de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) kampen zowel grote als kleinere kantoren met personeelstekorten en is er behoefte aan circa 10% meer accountants.  

Ook een belangrijke trend: wensen van klanten veranderen. Klanten willen geen boekhouder meer, maar een adviseur. De klant wil proactief, toekomstgericht advies. De klant wil bijvoorbeeld steeds vaker dat accountants Inzichten uit cijfers halen en daarop scenario’s baseren.  

Veranderend werk vraagt bijpassende vaardigheden

Het werk van de accountant verandert dus. Cijfers moeten doorvertaald worden. De accountant moet heldere adviezen kunnen geven. Dat vergt natuurlijk goede communicatie vaardigheden. Verfijnde gesprekstechnieken. Hoe breng je een advies helder over het voetlicht? Hoe overtuig je mensen? Hoe ga je om met lastige vragen? Of weerstand? Dat is soms best lastig.  

Ondersteuning met passende opleidingen en trainingen

Artra begrijpt de adviesrol die accountants moeten invullen heel goed. Artra kan accountants met passende trainingen ondersteunen. Of dat nu een training ‘Schrijfvaardigheden’, ‘Gesprekstechnieken’ of ‘Adviesvaardigheden’ is. Bij deze trainingen draait het vooral om oefenen. Eerst een klein stukje theorie en dan aan de slag. Als dat nuttig is, in rollenspellen, met een ervaren acteur.  

Ook bij het aanpakken van personeelstekorten kan artra een rol spelen. We bieden een groot aantal trainingen en opleidingen op het gebied van recruitment. Bijvoorbeeld onze opleidingen WordRecruiter en Recruitment Professional. Maar ook trainingen zoals Wervend vacatureteksten schrijven, het beheren van een talentpool, employer branding of effectief sollicitatiegesprekken voeren. We hebben echt voor iedere recruitmentuitdaging een passende training of opleiding.  

Over onze opleidingen

Ons opleidingsaanbod is altijd actueel. We houden voortdurend ontwikkelingen en trends in de gaten. En indien nodig, passen we daar onze opleidingen en trainingen op aan. Onze opleidingen zijn daarmee actueel en kennis en vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Bekijk de training

Kennismaken?

Wil jij vrijblijvend met ons kennismaken? Eens horen wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, via email: artra@artra.nl of telefoon: 026 3337572.  

Klanten waar wij o.a. voor werken:

ABAB

Alfa

RB

Fiers Groep

>