SEU | Verkorte opleiding Backofficeprofessional

De backofficeprofessional zorgt ervoor dat alle backoffice-werkzaamheden vlekkeloos verlopen. Zo houdt de backofficeprofessional zich onder andere bezig met contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Wet- en regelgeving in de flexbranche wordt steeds complexer en de werkzaamheden steeds arbeidsintensiever. Om deze werkzaamheden goed te kunnen regelen en risico’s en kosten te beperken is kennis nodig. 

De verkorte Opleiding Backofficeprofessional geeft uitzendprofessionals die de Basisopleiding Uitzendprofessional al hebben gevolgd de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in de rol als backofficeprofessional. 

Resultaat

  • Je ontwikkelt je verder in de rol van backofficeprofessional.
  • Je hebt meer kennis op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche.
  • Je beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid parate kennis en je weet de weg naar relevante informatie te vinden.

Voor wie? 

De verkorte opleiding Backofficeprofessional is geschikt voor medewerkers van flexondernemingen die zich bezig houden met backoffice-activiteiten zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking. Om deel te nemen aan de verkorte opleiding moet je niet langer dan twee jaar geleden de Basisopleiding Uitzendprofessional gevolgd hebben. Is het langer geleden, dan is het verstandig om de volledige Basisopleiding Backofficeprofessional te volgen. Het (aanvangs-)niveau van deze opleiding is mbo+.

Aanpak

Bij de verkorte opleiding Backofficeprofessional wordt gebruik gemaakt van blended learning. Dat betekent dat er een combinatie is van klassikale trainingen en zelfstudie via de e-learning.

Twee maanden voor de trainingsbijeenkomst krijg je toegang tot de e-learning. Zo heb je genoeg tijd om je goed voor te bereiden op de verdiepingsonderwerpen van de Backofficeprofessional. Het voordeel hiervan is dat er tijdens de klassikale training voldoende toelichting gegeven kan worden op de lastige backoffice-onderwerpen en vertaling hiervan naar de praktijk.

Lesmateriaal

Deelnemers ontvangen een lesmap met daarin theorie en opdrachten. Daarnaast krijgen deelnemers in totaal een half jaar toegang tot de e-learning Backofficeprofessional. Middels de e-learning-omgeving vindt de communicatie tussen de trainer en deelnemers plaats. Daarnaast bestaat de omgeving uit modules, digitale toetsen, een proefexamen van het SEU, bijlagen en naslagwerken. De e-learning is 24/7 toegankelijk. 

Examen Backofficeprofessional

De verkorte opleiding backofficeprofessional in combinatie met de e-learning bereidt de medewerkers voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche. Dit examen richt zich op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk hierbij aan contractadministratie, salarisverwerking, werkgeverschap en de toepassing van de uitzend-cao en cao’s van de inleners.

Wanneer de deelnemers de opleiding af willen ronden met het SEU-examen zullen zij zichzelf moeten aanmelden via de website van Stichting Examens Uitzendbranche. Het is overigens niet verplicht om de opleiding af te ronden met het SEU-examen.

Duur

De verkorte opleiding Backofficeprofessional duurt 1 dag (2 dagdelen). Naast het volgen van de training besteedt iedere deelnemer een aantal uren aan zelfstudie door middel van de e-learning. 

Je krijgt 2 maanden voorafgaand aan de training toegang tot de e-learning. Deze is toegankelijk tot 4 maanden ná de training. Dat betekent dat je in totaal een half jaar toegang hebt tot de e-learning. Zo kun je je goed voorbereiden op het SEU-examen. 

Kosten

De verkorte opleiding Backofficeprofessional kost €690 (excl. btw).

Heb je een vraag of wil je graag opleidingsadvies?

Neem dan gerust contact met ons op via artra@artra.nl of bel 026 333 75 72.

Tijdens de verkorte opleiding Backofficeprofessional bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Inhoudingsplicht;
  • Loonbegrip, loonheffingen en loonaangifte;
  • Verdieping kostprijs: premies en reserveringen;
  • Administratieve procedures en verplichtingen;
  • Uitruil arbeidsvoorwaarden;
  • Basiskennis ET-regeling;
  • Basiskennis Werkkostenregeling.
Inschrijven voor de cursus SEU | Verkorte opleiding Backofficeprofessional?
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.