Procesoptimalisatie: rendement voor HR en salarisadministratie

Staat het optimaliseren van HR en/of salarisadministratie al een tijdje op de agenda? Wil je meer inzicht en focus in overdrachtsmomenten, doorlooptijden, risico’s en verbetermethodieken? In deze training maak je kennis met het optimaliseren en verbeteren van jouw HR- en payroll processen met behulp van Business Process Management en LEAN.

Bij veel organisaties staat het verbeteren van processen en het verkrijgen van een efficiënte organisatie hoog op de prioriteitenlijst. Natuurlijk wil je jouw klanten garanderen, of in ieder geval een grote mate van zekerheid bieden, dat het geleverde product of dienst aan de verwachtingen voldoet. Binnen de HR- en payroll administratie geldt dat misschien nog wel meer. Salarissen moeten op tijd en zonder fouten worden betaald, maar daarvoor ben je wel afhankelijk van een juiste en tijdige aanlevering van gegevens. Tijd dus om daar ook eens op in te zoomen!

Focus op het totale proces geeft jou en jouw klanten inzicht in overdrachtsmomenten, doorlooptijden, risico’s en afhankelijkheden. Een van de verbetermethodieken die zich richt op het verbeteren van processen met als centrale waarde de klant is LEAN. LEAN bestaat uit een groot aantal tools en methodieken om processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Het herkennen van verspillingen binnen het proces is een van de uitgangspunten van LEAN. De zaken die geen toegevoegde waarde opleveren voor het proces, worden zoveel mogelijk verwijderd. Door de basisprincipes van LEAN toe te passen op de HR- en payroll processen, worden ze in lijn gebracht met wat de afdeling voor de klant wil betekenen. Het doel van LEAN is voor salarisadministratie ook niet anders; meerwaarde creëren voor jouw klanten.

Voor wie is de training ‘Procesoptimalisatie’ bedoeld?
Leidinggevenden en beslissingsbevoegden in HR en payroll. Daarnaast is de training interessant voor payroll professionals die een rol hebben of krijgen binnen het (her)inrichten en verbeteren van de processen rond HR en loonbetaling.

Prijs
De kosten voor deze training bedragen € 1113 (excl. BTW). De training procesoptimalisatie: rendement voor HR en salarisadministratie is een tweedaagse training.

 

Je leert in deze training hoe jij aan de slag gaat met het modelleren en analyseren van processen. Hiervoor gebruiken we verschillende BPM-werkvormen. Je maakt kennis met LEAN- begrippen en instrumenten om jouw processen te analyseren en te verbeteren, zoals: de zeven verspillingen, Value Stream Mapping en Push en Pull. De training wordt gegeven aan de hand van praktijksituaties en voorbeelden, waarbij de volgende aspecten aan bod komen:

Het modelleren van processen;

  • De waardestroom (value stream);
  • Het analyseren van processen;
  • De belangrijkste lean-instrumenten.

Na afloop van de training:

  • Herken je de activiteiten die wel en geen waarde toevoegen voor de klant in het payroll proces;
  • Heb je handvatten om het proces te modelleren, optimaliseren en verbeteren;
  • Weet je hoe je prestaties zichtbaar maakt en verbetert.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!