fbpx

Opleiding PDL ®

Meerdere keren per jaar starten wij met de opleiding PDL®. Deze bereidt jou volledig voor op het examen van de Associatie – nieuwe stijl!

Salarisadministratie binnen de flexbranche een vak apart

Niets is zo belangrijk als het foutloos berekenen en uitbetalen van salarissen. Met name in de flexbranche gelden afwijkende regelingen waarvan je als salarisadministratie goed op de hoogte moet zijn. Een foutloze salarisadministratie vergroot tenslotte de tevredenheid van je flexwerkers én opdrachtgevers. Hiermee kun je je onderscheiden ten opzichte van andere uitzenders, detacheerders, payroll- en backoffice-organisaties! Up-to-date kennis is daarom vereist.

PDL® via artra, de opleider binnen de flexbranche

Speciaal voor de flexbranche biedt artra een PDL®-opleiding die niet alleen deelnemers opleidt voor het officiële praktijkexamen Loonadministratie, maar ook specifieke kennis van de flexbranche aan de orde laat komen. Gegarandeerd succes!

Examens

De Nederlandse Associatie voor Examinering in Amersfoort neemt de examens af. Heb je vragen over de examens, kosten, eventuele vrijstellingen of andere vragen dan kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de Associatie.

Open inschrijving en incompany

De opleiding start meerdere keren per jaar in de open inschrijving. De volledige opleiding bestaat uit 3 modules, verdeeld over 7 bijeenkomsten en 8 webinars, over maximaal 6 maanden. Wil je losse modules volgen? Dat kan ook!

Wil je de opleiding liever incompany? Dat is mogelijk.

De opleiding kan dan op ieder gewenst moment van start gaan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, 026-3337572.

Gespecialiseerde trainers & uitvoerder opleiding

De hoofdtrainer is mr. Gerrie de Hoop van onze partner 2XPlain (specialist op het gebied van o.a. loonadministratie). Gerrie de Hoop is adviseur arbeidsrecht en loonheffingen en 1 van de trainers van de opleiding Inspecteur CAO uitzendkrachten (SNCU). Hij kent de flexbranche als geen ander en voegt deze specifieke kennis toe aan de PDL-opleiding. Daarnaast verzorgt Jozef Jacobs RPP een deel van de training. Ook hij kent de flexbranche als geen ander.

De trainers zijn verbonden aan 2XPlain. De opleiding wordt dan ook uitgevoerd door 2XPlain. Dit betekent dat in geval van de open inschrijvingen de communicatie & facturatie door 2XPlain wordt uitgevoerd.

Boeken en verplicht materiaal

Voor de Praktijkopleiding Loonadministratie wordt gebruik gemaakt van een PDL-boekenserie. De kosten bedragen +/- € 250 (excl. btw). De literatuurlijst ontvang je uiterlijk een maand voorafgaand aan de opleiding via artra. Dan weet je precies welke boeken je moet aanschaffen.

PE-punten

Het bezit van het PDL-diploma geeft je het recht om je in te schrijven in het Register Salarisadministrateurs (RSa) van het NIRPA. De opleiding is geaccrediteerd door NIRPA en biedt studiepunten.

Planning PDL opleiding 2018/2019

Download hier de planning van de PDL opleiding voor de flexbranche.

Prijs

De kosten voor deze training bedragen € 1.452 (excl. BTW).

Leerdoelen

Na afloop van de opleiding ben je in staat om:

 • Het praktijkexamen Loonadministratie met goed gevolg af te leggen;
 • Zelfstandig een eenvoudige salarisadministratie te voeren;
 • Handmatig zowel een eenvoudige als complexe salarisberekening te maken;
 • De meest complexe salarisberekeningen aan werknemers uit te leggen;
 • De salarisadministratie te controleren in geval van gewijzigde gegevens;
 • De nieuwste ontwikkelingen in de regelgeving en op het vakgebied op juiste wijze te interpreteren en te implementeren in de salarisadministratie.

Bovendien heb je kennis en begrip van:

 • Arbeidsrecht;
 • Loonheffing;
 • Sociale verzekeringswetgeving;
 • Personeel en organisatie;
 • Verschillende manieren van gespreksvoering;
 • Specifieke uitzendkennis, zowel arbeidsrechtelijk als op het gebied van loonkostenberekening en de ET-regeling.

Wie gingen je voor

Quote

Inmiddels heb ik alle lessen en 2 examens gehaald! Ik vind de uitleg heel goed en de begeleiding ook. Ik ben erg enthousiast over de PDL opleiding.

- Tessa Brands – van den Einden van N2 People

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!