Online training leidinggeven op afstand (incompany)

De laatste jaren wordt (af en toe) thuiswerken steeds gewoner. Echter, het betreft dan af en toe een medewerker die een dag vanuit huis werkt. Momenteel wordt er (gedwongen) massaal thuisgewerkt. Voor managers is dat – op zijn zachtst gezegd – even wennen. Want hoe doe je dat, leidinggeven op afstand? Hoe weet je waar je medewerkers mee bezig zijn? Hoe ze zich voelen? Op afstand communiceren en samenwerken brengt een eigen dynamiek met zich mee. Met deze eigentijdse online training van artra leer je op effectieve wijze een team aansturen op afstand. Medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt, zijn productief en werken met plezier.  

Inhoud training 

Deze training bestaat uit twee delen:

1. Aansturen van jouw team & teamcoaching 

In deel 1 van deze online training kijken we wat er van jou als leidinggevende op afstand verwacht wordt. Welke verwachtingen hebben medewerkers? Hoe moet je communiceren? Wat werkt wel en wat niet? Vervolgens oefen je de online dagstart met de andere deelnemersIn een dagstart komen onderwerpen aan de orde als: Welke vacatures hebben we? Wie starten en stoppen er? Zijn er bankzitters? Ziekteverzuim? Waar gaat iedereen mee aan de slag vandaag? Zo zorg je ervoor alle operationele zaken de revue passeren.  

2. Aansturen van individuele medewerkers  

Tijdens het tweede deel van deze online training focus je op de individuele begeleiding van jouw teamleden. Hoe zorg je voor de juiste afstemming en verbinding? Hoe houd je zicht op activiteiten en ontwikkeling van iedereen. Je oefent het voeren van bila’s en individuele coachingsgesprekken.  

Resultaat 

Na het volgen van deze training: 

  • Weet je hoe je jouw rol als leidinggevende op afstand moet vormgeven 
  • Weet je welke competenties je nodig hebt om goed leiding te geven op afstand 
  • Weet je welke gesprekken je dagelijks en wekelijks voert met je team 
  • Heb je geoefend met tweegesprekken en commerciële teamcoaching  
  • Weet je om te gaan met weerstand 
  • Weet je hoe je om moet gaan met emoties 
  • Kun je feedback geven 
  • Weet je hoe je concrete (SMART) afspraken maakt 

Voor wie? 

De online training leidinggeven op afstand is geschikt voor vestigings- en regiomanagers van arbeidsbemiddelaars die hun team (gedeeltelijk) op afstand aansturen.  

Duur  

Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen). Je ontvangt via de digitale leeromgeving van artra cases en theorie. Deze neem je voorafgaand aan de training door. De studiebelasting van deze voorbereiding bedraagt circa 1 uur. 

Investering 

Op aanvraag 
 

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname 

 

Heb je een vraag of wil je graag opleidingsadvies?

Neem dan gerust contact met ons op via artra@artra.nl of bel 026 333 75 72.
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.