fbpx

Masterclass Ontslagrecht voor de flexbranche

Wist je dat maar liefst 85% van de ontslagaanvragen die aan de kantonrechter worden voorgelegd niet (meer) gehonoreerd wordt? En wist je al dat de voornaamste reden het ontbreken van een goed en volledig dossier is? Wil jij alvast alles leren over de Wet Arbeidsmarkt in Balans die vanaf 1 januari 2020 ingaat? Laat je door een ervaren advocaat informeren over (on)mogelijkheden rondom ontslag.

Het belang van een goede dossieropbouw

Sinds de invoering van de WWZ is het veel lastiger om afscheid te nemen van werknemers. Soms lukt het om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan, maar vaak ook niet. Dan ontkom je dus niet aan een gang naar de kantonrechter. Van de ontslagaanvragen die worden voorgelegd aan de kantonrechter wordt maar liefst 85% (!) niet (meer) gehonoreerd. Belangrijkste oorzaak is het ontbreken van een goed en volledig dossier, ook in geval van flexkrachten. Het belang van een goed dossier is dus meer dan ooit belangrijk!

Voor wie is de masterclass Ontslagrecht voor de flexbranche geschikt?

  • HR-directie en HR-managers;
  • Arbeids- en bedrijfsjuristen;
  • Juristen werkzaam binnen of voor uitzendondernemingen.

Expert

Sander van Riel verzorgt deze interactieve masterclass. Sander is werkzaam als advocaat arbeidsrecht. Sander is daarnaast ook docent arbeidsrecht aan de Avans Hogeschool. Eén van zijn specialismen is arbeidsrecht binnen de flexbranche. Hij heeft dan ook meerdere succesvolle rechtszaken voor uitzend-, detacherings-, payroll- en werving en selectie-ondernemingen gevoerd en veel te maken met ontslagzaken.

Naslagwerk

Het materiaal voor deze masterclass bestaat uit een map met relevante artikelen en jurisprudentie.

Duur

Deze masterclass duurt van 14:00 tot 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel

Kosten

De kosten voor deze masterclass bedragen € 450 (excl. BTW). Bij afname van 3 masterclasses of meer -per organisatie per kalenderjaar- ontvang je vanaf de 3e masterclass 10% korting.

Onderwerpen die aan bod komen bij de masterclass Ontslagrecht voor de flexbranche

Na afloop van deze masterclass ben je in staat om:

  • De juiste ontslagroute te kiezen van personeel werkzaam binnen je eigen onderneming en flexcontracten (inclusief regels uit ABU/NBBU-cao);
  • De juiste dossieropbouw toe te passen: wat leg je vast? Hoe, op welke wijze en wanneer;

Bovendien heb je kennis van:

  • Ontslagroutes (UWV, wederzijds goedvinden & kantonrechter);
  • Wat mag wel en niet bij ‘bankzitters’?;
  • Wet Arbeidsmarkt in Balans die vanaf 1 januari 2020 ingaat;
  • Tips & tricks;
  • Actuele jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!