fbpx

Masterclass Concurrentie- en relatiebeding

De ‘war on talent’ in de flexbranche biedt kansen maar ook gevaren. Er wordt steeds vaker gewisseld van werkgever, waardoor bedrijfsgevoelige en commerciële informatie sneller ‘op straat’ komt te liggen en in handen komt van de concurrent. Ook gaat de concurrent steeds vaker aan de haal met talent. Hoe kun je dat voorkomen? En hoe voorkom je dat medewerkers zowel online (o.a. via social media) als offline (oud-)klanten benaderen of medewerkers ronselen?

Concurrentiebeding in de uitzendbranche

In de rechtspraak zijn recentelijk verschillende uitspraken gedaan over het concurrentiebeding in uitzendcontracten. Onder andere mag een uitzendkracht niet verboden worden om rechtstreeks in dienst te treden bij de inlener, maar ook niet om als zzp’er aan de slag te gaan bij de inlener. Ook is recentelijk uitgemaakt dat een concurrentiebeding geheel nietig is en dus op alle elementen daarin geen beroep kan worden gedaan, indien het concurrentiebeding in strijd is met het belemmeringsverbod van de Waadi. Het risico bestaat dus dat de bedingen die je hebt opgenomen in de uitzendovereenkomsten ook niet volstaan en dat hierop geen beroep kan worden gedaan. Ook niet als de uitzendkrachten overlopen naar de concurrent. Gedurende de masterclass Concurrentie- en relatiebeding zal dieper ingegaan worden op deze onderwerpen en worden handvatten gegeven over wat wel en niet mag.

Expert

Sander van Riel verzorgt deze interactieve masterclass. Sander is werkzaam als advocaat arbeidsrecht. Sander is daarnaast docent arbeidsrecht aan de Avans Hogeschool. Eén van zijn specialismen is arbeidsrecht binnen de flexbranche. Hij heeft dan ook meerdere succesvolle rechtszaken voor uitzend-, detacherings-, payroll- en werving en selectie-ondernemingen gevoerd en veel te maken met concurrentie- en relatiebedingen in de dagelijkse praktijk.

Naslagwerk

Het materiaal voor deze masterclass bestaat uit een map met relevante artikelen en jurisprudentie.

Duur

Deze masterclass duurt van 14:00 tot 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Kosten

De kosten voor deze masterclass bedragen € 450 (excl. BTW). Bij afname van 3 masterclasses of meer -per organisatie per kalenderjaar- ontvang je vanaf de 3e masterclass 10% korting.

Onderwerpen die aan bod komen bij de masterclass Concurrentie- en relatiebeding

  • Oud recht en nieuw recht;
  • Wanneer concurrentie-/relatie- en boetebeding en inhoud;
  • Concurrentiebeding-/relatiebeding en cao;
  • Social media en gedragscodes;
  • Vorderingen;
  • Tips & tricks en actuele jurisprudentie.

Wie gingen je voor

Quote

Er zijn praktische en handige tips gegeven tijdens de Masterclass die ik goed in kan zetten in het werkveld. Ik geeft de Masterclass een 8.

- Patrick Polak van Module Personeelsdiensten BV
Quote

Het was een nuttige en relevante update van mijn verouderde kennis. Ik ben nu weer helemaal up-to-date. Ik geeft de Masterclass een 8.'

- Harry Schutte van Twente schildersdiensten
Inschrijven voor de cursus Masterclass Concurrentie- en relatiebeding?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!