Leadership basics

Gedurende de training Leadership basics leer je vooruit te kijken, plannen te maken en de betrokken collega’s hierin te motiveren. Van jou wordt immers verwacht dat je de kwaliteit van dienstverlening bewaakt, dat je financiële doelstellingen haalt en zorgt voor tevreden klanten. Daar heb je je team, met verschillende professionals die allen een verschillende aanpak vragen, keihard bij nodig. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste dingen doen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen goed en effectief samenwerkt? We nemen je hierin mee gedurende deze training.

Investering in managers noodzakelijk

In veel organisaties wordt te weinig geïnvesteerd in managers, terwijl zij een cruciale rol binnen de organisatie vervullen. Een investering in een manager is een investering in de organisatie. Door de juiste training ontwikkelen leiders hun softskills, managementvaardigheden en hun vaardigheid om (de juiste) beslissingen te nemen. Daarnaast leren ze hoe ze een team moeten aansturen en ‘het beste’ uit hun medewerkers halen.

Wat levert de training Leadership Basics jou op?

Take the lead! Je hebt een klus te klaren. Hierin wordt er van jou verwacht dat je de leiding neemt. Dit betekent dat je een (vestigings-)plan hebt opgesteld en duidelijke milestones hebt bepaald. En dan aan de slag. Maar, wie geef je waarover de verantwoordelijkheid en hoe stuur je jouw (tijdelijke) team aan? We geven je inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Basisbegrippen en kennis omtrent situationeel leidinggeven;
  • Basisuitgangspunten coaching;
  • Inzicht in de leercurve van Maslow (onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, bewust bekwaam, onbewust bekwaam);
  • Oefenen instructie-, motivatie- en correctiegesprek;
  • Weerstand: hoe uit weerstand zich, wat herken je, wat doet het met je, hoe ga je ermee om, leren om het te benoemen en te bespreken;
  • Feedback geven vanuit de BEST-methode;
  • Rollenspellen oefenen met acteur.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor uitzendprofessionals die minimaal 2 jaar actief zijn in het werkveld. Naast jouw eigen werk stuur je ook (een team van) collega’s aan.

Opbouw van de training

De training bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen). We starten met de theorie rondom situationeel leiderschap. Vervolgens kijken we naar je opdracht en koppelen hieraan de kwaliteiten van jouw (tijdelijke) teamleden. In de middag van dag 2 oefenen we, met een acteur, verschillende tweegesprekken.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de training vragen we jou om de capaciteiten van jouw teamleden in kaart te brengen. Daarnaast voltooi je de e-learning omtrent situationeel leiderschap.

Duur en tijdinvestering

De training omvat 4 dagdelen van 3 uur. Daarnaast neemt de voorbereiding circa 1,5 uur in beslag.

Investering

Deze training vergt een investering van € 1095 (excl. btw).

Inschrijven

Snel aan de slag met de training Leadership Basics? Schrijf je dan direct in! Kijk hieronder voor de datum die jou uitkomt. Voor vragen of studieadvies kun je altijd contact met ons opnemen via 026 3337572 of artra@artra.nl.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijven voor de Leadership basics? Direct inschrijven