E-learning Basisopleiding Backofficeprofessional incl. SEU-examen

De functie van de backofficeprofessional is dynamisch, met een diversiteit aan verantwoordelijkheden. Om deze rol zo efficiënt en effectief mogelijk te vervullen, heb je toepassingsgerichte kennis nodig. Met de e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional ben je perfect voorbereid op de dagelijkse praktijk, door in je eigen tijd en op je eigen tempo te studeren. En je bent klaargestoomd voor het SEU-examen.

Resultaat

 • Je hebt toepassingsgerichte kennis die je kan gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden als backofficeprofessional
 • Je wordt professional op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche
 • Je bent optimaal voorbereid om het SEU-examen te halen

Voor wie?

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional is geschikt voor medewerkers van flexondernemingen die zich bezighouden met back- en midoffice-activiteiten. Zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking. De e-learning is ideaal voor mensen die graag op hun eigen tempo studeren. Het (aanvangs)niveau van deze e-learning is mbo+.

SEU-examen Backofficeprofessional

De Basisopleiding Backofficeprofessional bereidt je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Bij de SEU leg je dan ook het examen af. Het SEU-examen is gericht op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk aan contractadministratie, salarisverwerking en de toepassing van de ABU-NBBU cao. Alle vragen rondom het SEU-examen kun je stellen aan SEU.

SEU-examen inclusief bij deze e-learning

Als je gebruik maakt van het STAP-budget is het natuurlijk fijn als het SEU-examen binnen de STAP-subsidie valt. Die mogelijkheid bieden we nu (ook als je niet van STAP gebruik maakt kun je natuurlijk van deze mogelijkheid gebruik maken)! Schrijf je dus in voor deze variant van de e-learning en profiteer van het feit dat je dan ook het examen onder je STAP-budget kunt laten vallen. Na aanmelding krijg je van ons een voucher waarmee je je eenmalig kunt inschrijven voor het examen bij SEU. Haal je het examen niet in één keer? Dan is er bij de SEU een mogelijkheid om te herkansen. Een herkansing is echter niet inbegrepen bij deze cursusprijs.

Het SEU blijft verantwoordelijk voor de examening. Alle vragen rondom het SEU-examen kun je stellen aan SEU.

Let op: Na aanmelding voor deze e-learning ontvang je een voucher voor het SEU-examen. Deze voucher is 1 jaar geldig. Na 9 maanden ontvang je per e-mail een reminder. Wil je de geldigheid van de voucher verlengen, neem dan contact met ons op. Het verlengen van de geldigheid kost € 25 (excl. btw).

Waarom deze e-learning volgen?

De werkzaamheden van de back- en midofficeprofessional zijn veelzijdig. Je bent onder andere bezig met contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Met de juiste kennis kan deze functie nog beter uitgevoerd worden. Daarnaast kun je daarmee risico’s en kosten beperken. Zeker met de steeds complexere wet- en regelgeving in de flexbranche. Met de Basisopleiding Backofficeprofessional beschik je over de benodigde theorie en weet je hoe je dit toe moet passen in de praktijk.

Online training

Om je nog beter voor te bereiden op de praktijk wordt deze e-learning blended aangeboden. Dat betekent dat je 1 online training volgt voor een extra verdiepingsslag op de theorie. Tijdens de online training worden enkele onderwerpen nog een keer toegelicht. Daarnaast krijg je ruim de tijd om al je vragen te stellen over de theorie of het examen. De training vindt plaats via Zoom. Je kan de online training gewoon vanuit huis, achter je laptop bijwonen!

Inhoud

Deze e-learning bestaat uit zes delen die ook voorkomen in de reguliere Basisopleiding Backofficeprofessional. Dat zijn de volgende onderdelen:

 • Deel 1:  De inschrijving
 • Deel 2: Voorbereiding op indiensttreding
 • Deel 3: Contracteren, privacy en personeelsdossier
 • Deel 4: Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning
 • Deel 5: Veilig werken en ziekte
 • Deel 6: Einde werk en SEU examen

Studiebelasting

In totaal heb je circa 80 studie-uren nodig om alle modules te doorlopen en de stof goed te bestuderen.

Verlenging account online leeromgeving

Standaard heb je een half jaar toegang tot je online leeromgeving (e-learning) account. Het is mogelijk om je account met drie maanden voor €27,50 of een half jaar te verlengen voor € 52,50. Mocht je hier interesse in hebben, neem contact met ons op via 026 333 75 72.

Lesmap

Wil je naast de e-learning, ook graag een lesmap ontvangen? Dat kan. In deze lesmap vind je alle theorie van de Basisopleiding Backofficeprofessional. Zo kan je alles nog eens gemakkelijk nalezen. De lesmap kost € 90 (excl. btw).

Kosten

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional kost € 795 (excl. btw).

Na het doorlopen van de e-learning ontvang je een bewijs van deelname.

Interactieve trainingsdag

Wil je een nog grondiger voorbereiding op het SEU-examen? Volg dan het e-learningpakket inclusief een interactieve trainingsdag en SEU-examen. Je doorloopt dan op één dag (2 dagdelen) met een trainer de belangrijkste stof. Ook krijg je twee mini-examens. De trainer geeft je daarnaast tips & tricks om te slagen voor het examen!

Onderwerpen die aan bod komen bij de Basisopleiding Backofficeprofessional

 • Introductie Uitzendbranche
 • De inschrijving: inschrijven en identificatieverplichtingen, arbeid van vreemdelingen, ID en verblijfsdocumenten;
 • Voorbereiding op indiensttreding: loon- en tariefberekening, verdieping kostprijsopbouw en Sociale zekerheid.
 • Contracteren, privacy en personeelsdossier: de uitzendonderneming als inhoudingsplichtige, loonheffingen, inhoud personeelsdossier en privacy wetgeving;
 • Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning: verloning van de reguliere werknemer, belastingen en het kader van sociale zekerheid. Verdieping loonstrook: loonbegrip en loonheffing, heffintskortingen, witte en groene tabellen. Verloning volgens de uitzend-cao en specifieke regels voor de uitzendonderneming waaronder verdieping pensioen.
 • Veilig werken en ziekte: Arbowet en Arbeidstijdenwet, aansprakelijkheid bij schade en medezeggenschap. Verlof, ziekte, re-integratie en wegvallen werk.
 • Administratieve verplichtingen: algemene administratieve verplichtingen, werkkostenregeling, uitruil arbeidsvoorwaarden en ET-regeling.
 • Einde werk: beëindiging arbeidsovereenkomst (regulier arbeidsrecht) en beëindiging uitzendovereenkomst (uitzend-cao). Werkhervattingsgerichte uitkeringen
 • Voorbereiding op het SEU examen.
Inschrijven voor de E-learning Basisopleiding Backofficeprofessional incl. SEU-examen? Direct inschrijven