E-learning Basisopleiding Backofficeprofessional + examentraining en incl. SEU-examen

De functie van backofficeprofessional is een dynamische functie, met een divers scala aan verantwoordelijkheden. Wil jij deze rol zo efficiënt en effectief vervullen? Maar vind je het wel fijn om in je eigen tijd en op je eigen tempo te studeren? Dan is de e-learning Backofficeprofessional met interactieve trainingsdag voor jou de perfecte voorbereiding op de dagelijkse praktijk én om je SEU-examen te halen. Met deze e-learning ben jij binnen een half jaar helemaal klaargestoomd voor het examen.

Resultaat

 • Je hebt toepassingsgerichte kennis die je kan gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden als backofficeprofessional
 • Je wordt professional op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche
 • Je bent optimaal voorbereid om het SEU-examen te halen

Voor wie?

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional + interactieve trainingsdag en SEU-examen is geschikt voor medewerkers van flexondernemingen die zich bezighouden met back- en midoffice-activiteiten. Zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking.

Daarnaast is dit ook uitermate geschikt voor degenen die de Basisopleiding Uitzendprofessional al hebben gedaan die alsnog het BOB examen willen halen of zich willen verdiepen in specifieke BOB onderwerpen. Voorwaarde is dan dat je de BOU niet langer dan twee jaar geleden hebt gevolgd. Ook geschikt als opfrisser voor backofficeprofessionals. Het (aanvangs)niveau van deze e-learning is mbo+.

SEU-examen Backofficeprofessional

De Basisopleiding Backofficeprofessional bereidt je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Bij de SEU leg je dan ook het examen af. Het SEU-examen is gericht op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk aan contractadministratie, salarisverwerking en de toepassing van de ABU-NBBU cao. Alle vragen rondom het SEU-examen kun je stellen aan SEU.

SEU-examen nu inclusief bij deze e-learning

Als je gebruik maakt van het STAP-budget is het natuurlijk fijn als het SEU-examen binnen de STAP-subsidie valt. Die mogelijkheid bieden we nu (ook als je niet van STAP gebruik maakt kun je natuurlijk van deze mogelijkheid gebruik maken)! Schrijf je dus in voor deze variant van de e-learning en profiteer van het feit dat je dan ook het examen onder je STAP-budget kunt laten vallen. Na aanmelding krijg je van ons een voucher waarmee je je eenmalig kunt inschrijven voor het examen bij SEU. Haal je het examen niet in één keer? Dan is er bij de SEU een mogelijkheid om te herkansen. Een herkansing is echter niet inbegrepen bij deze cursusprijs.

Het SEU blijft verantwoordelijk voor de examening. Alle vragen rondom het SEU-examen kun je stellen aan SEU.

Let op: Na aanmelding voor deze e-learning ontvang je een voucher voor het SEU-examen. Deze voucher is 1 jaar geldig. Na 9 maanden ontvang je per email een reminder. Wil je de geldigheid van de voucher verlengen, neem dan contact met ons op. Het verlengen van de geldigheid kost € 25 (excl. btw).

Waarom deze e-learning volgen?

De back- of midofficeprofessional heeft een veelzijdige functie. Je bent onder andere bezig met contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Maar om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren én risico’s en kosten te beperken is kennis nodig. Zeker met de steeds complexere wet- en regelgeving in de flexbranche. Met de Basisopleiding Backofficeprofessional beschik je over de benodigde theorie en weet je hoe je dit toe moet passen in de praktijk.

Online training

Om je nog beter voor te bereiden op de praktijk wordt deze e-learning blended aangeboden. Dat betekent dat je 1 online training volgt voor een extra verdiepingsslag op de theorie. Tijdens de online training worden enkele onderwerpen verder toegelicht. Daarnaast is er ruime tijd gepland om al je vragen over de theorie of het examen te stellen. De training vindt plaats via Zoom. Je kan de online training gewoon vanuit huis, achter je laptop bijwonen!

Interactieve trainingsdag

Naast de e-learning en online training krijg je ook een interactieve trainingsdag in dit pakket. De exacte datum waarop deze plaatsvindt, ontvang je na je inschrijving. Op deze dag worden een aantal lastige onderwerpen nog eens behandeld. Ook oefen je op deze dag met twee mini-examens. De trainer geeft daarnaast ook handige tips om het examen te halen. Zo ben je optimaal voorbereid op het SEU-examen!

Inhoud

Deze e-learning omvat alle onderwerpen die ook behandeld worden in de reguliere Basisopleiding Backofficeprofessional. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Deel 1:  De inschrijving
 • Deel 2: Voorbereiding op indiensttreding
 • Deel 3: Contracteren, privacy en personeelsdossier
 • Deel 4: Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning
 • Deel 5: Veilig werken en ziekte
 • Deel 6: Einde werk en SEU examen

Studiebelasting

In totaal heb je circa 80 studie-uren nodig om alle lesstof goed tot je te nemen. Daarnaast heb je één dag (2 dagdelen) interactieve training op locatie.

Verlenging account online leeromgeving

Standaard heb je een half jaar toegang tot je online leeromgeving (e-learning) account. Het is mogelijk om je account met drie maanden voor €27,50 of een half jaar te verlengen voor € 52,50. Mocht je hier interesse in hebben, neem contact met ons op via 026 333 75 72.

Lesmap

Wil je naast de e-learning, ook graag een lesmap ontvangen? Dat kan. In deze lesmap vind je alle theorie van de Basisopleiding Backofficeprofessional. Zo kan je alles nog eens gemakkelijk nalezen. De lesmap kost € 90 (excl. btw).

Kosten

De e-learning Basisopleiding Backofficeprofessional inclusief interactieve trainingsdag en SEU-examen kost  € 975 (excl. btw).

Na het doorlopen van de e-learning ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijven

Klik hieronder op ‘Inschrijven’. Vervolgens kies je de gewenste startdatum en locatie.

Onderwerpen die aan bod komen bij de Basisopleiding Backofficeprofessional en interactieve trainingsdag:

 • Introductie Uitzendbranche
 • De inschrijving: inschrijven en identificatieverplichtingen, arbeid van vreemdelingen, ID en verblijfsdocumenten;
 • Voorbereiding op indiensttreding: loon- en tariefberekening, verdieping kostprijsopbouw en Sociale zekerheid.
 • Contracteren, privacy en personeelsdossier: de uitzendonderneming als inhoudingsplichtige, loonheffingen, inhoud personeelsdossier en privacy wetgeving;
 • Werkgeverschap uitzendonderneming en verloning: verloning van de reguliere werknemer, belastingen en het kader van sociale zekerheid. Verdieping loonstrook: loonbegrip en loonheffing, heffintskortingen, witte en groene tabellen. Verloning volgens de uitzend-cao en specifieke regels voor de uitzendonderneming waaronder verdieping pensioen.
 • Veilig werken en ziekte: Arbowet en Arbeidstijdenwet, aansprakelijkheid bij schade en medezeggenschap. Verlof, ziekte, re-integratie en wegvallen werk.
 • Administratieve verplichtingen: algemene administratieve verplichtingen, werkkostenregeling, uitruil arbeidsvoorwaarden en ET-regeling.
 • Einde werk: beëindiging arbeidsovereenkomst (regulier arbeidsrecht) en beëindiging uitzendovereenkomst (uitzend-cao). Werkhervattingsgerichte uitkeringen
 • Voorbereiding op het SEU examen.
Inschrijven voor de E-learning Basisopleiding Backofficeprofessional + examentraining en incl. SEU-examen? Direct inschrijven