fbpx

Basisopleiding Payrollspecialist

Goed voorbereid jouw SEU examen halen? Jouw kennis aanvullen met de laatste actualiteiten van het Payroll vak? Volg de Basisopleiding Payrollspecialist en vind jouw weg in de wereld van Payroll!

De opleiding bestaat uit twee delen. Een deel branchekennis en een deel over sociale wetgeving en kennis van loonheffingen. We werken in deze opleiding met praktijkvoorbeelden van de payroll- en of backoffice medewerker zodat de herkenbaarheid groot is. De leerstof wordt behandeld in 8 overzichtelijke thema’s met elk een duidelijke studiewijzer.

Voor wie is de ‘Basisopleiding Payrollspecialist’ geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor medewerkers in de flexbranche die zich bezighouden met payroll dienstverlening en/of backoffice activiteiten. Mocht je de Basisopleiding Intercedent al hebben gevolgd neem dan even contact op met ons.

Wat is het verschil met de Basisopleiding Intercedent?

De Basisopleiding Payrollspecialist richt zich meer op de payroll- en of backoffice activiteiten. Naast de basiskennis over de flexbranche en kennis over de NBBU of ABU cao is er meer verdieping op het gebied van inschaling, (inleners)beloning, loonverwerking en opbouw van de kostprijs. Er wordt minder aandacht besteed aan de wet- en regelgeving omtrent sollicitatie, inschrijving en behandeling van vacatures.

Toetsen en examenvoorbereiding

Tijdens de opleiding wordt er een tussentoets gemaakt; deze uitslag wordt gecommuniceerd met je organisatie, je trainer en natuurlijk met jou. Dit geldt ook voor de eindtoets. Beide toetsen kan je maken via Flowsparks. Tijdens de klassikale trainingen bereiden wij je ook voor op het examen.

Verschillende leermiddelen

Je kunt gebruik maken van verschillende leermiddelen. De onderwerpen worden via klassikale bijeenkomsten, via e-learning (Flowsparks) en via zelfstudie geïntegreerd behandeld. Flowsparks ondersteunt het leerproces met digitale leermogelijkheden en is een redelijk uniek en essentieel onderdeel van deze opleiding. NB: de inlogcode voor Flowspraks is geldig voor een periode van 6 maanden. Bij eventuele verlenging worden er kosten in rekening gebracht.

PE-punten

Deze opleiding biedt 300 PE-punten (NIRPA).

Tijden

Deze opleiding bestaat uit 4 dagen van 09:30 tot 16:30 uur (gedurende ca. 8-10 weken).

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen €1.395 (excl. BTW). Deze kosten zijn inclusief trainingsmateriaal en een half jaar toegang tot Flowsparks.

Liever 1 thema volgen?
Het is ook mogelijk om 1 thema te volgen van de Basisopleiding Payrollspecialist. Dit kan ’s ochtends of  ’s middags. De kosten bedragen € 225,- per thema. Interesse? Bel artra om het in te plannen.

SEU-examen
Het examen Payroll leg je af bij Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Dit kan elke werkdag bij 18 centra van Lamark, verspreid over heel Nederland.

 

 

Onderwerpen die aan bod komen bij de ‘Basisopleiding Payrollspecialist’

Na afloop van deze training ben je in staat om:

 • Relevante wet- en regelgeving te koppelen aan jouw eigen praktijk;
 • Goed voorbereid te slagen voor jouw SEU examen;
 • Jezelf te ontwikkelen tot een echte payroll professional.

Bovendien heb je kennis van:

 • De driehoeksverhouding en regulier arbeidsrecht;
 • ABU/NBBU-CAO-regelgeving in de driehoeksverhouding;
 • Privacy- en discriminatiewetgeving, identificatieverplichtingen en arbeid van vreemdelingen;
 • Wet Arbeid en Zorg, Ziekte en Arbeidsongeschiktheid, arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid bij schade, werkloosheidswet, volksverzekeringen en voorzieningen;
 • Vaststellen en berekening van de beloningselementen;
 • Loon(kosten)berekening en tariefberekening;
 • Specifieke regelgeving inzake uitzendkrachten in de bouw en buitenlandse uitzendkrachten;
 • Administratieve procedures inzake de verloning en loonsubsidies.

Wie gingen je voor

Quote

“Volgens mij is dit een opleiding die didactisch erg goed in elkaar zit. Een goede mix van zelfstudie, oefeningen, presentatie, gesprek en spelvorm. Ik beoordeel deze opleiding met een 9”

-
Quote

"Je denkt de wet- en regelgeving te kennen, na deze opleiding zeker! Ik beoordeel deze opleiding met een 8!"

- Bärbel Pattirane-Sekewaël van Edis B.V.
Quote

"Verrijkt je kennis! Ik beoordeel deze opleiding met een 8."

- Inge Elshof van FlexVisie
Quote

''Kwalitatief hoogstaande opleiding voor professionals! Ik geef deze opleiding een 9!''

- Noortje Hendrikx van Tentoo
Inschrijven voor de cursus Basisopleiding Payrollspecialist?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!