Basisopleiding Backoffice voor Inspecteurs

Om als inspecteur alle backoffice-werkzaamheden en -processen bij uitzendorganisaties goed te kunnen beoordelen is kennis nodig van onder andere contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Wet- en regelgeving in de flexbranche worden steeds complexer en de werkzaamheden steeds arbeidsintensiever. Je hebt kennis nodig om de fouten en risico’s hieromtrent goed in te kunnen schatten.

Met de Basisopleiding Backoffice van artra heb je de juiste kennis op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche. Je krijgt de juiste theoretische basis en weet welke valkuilen er in de praktijk zijn. Na afronding van deze opleiding beschik je over een aanzienlijke hoeveelheid parate kennis en weet je de weg naar relevante informatie te vinden.

Examen Backofficeprofessional

De Basisopleiding Backoffice bereidt je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Het examen doe je dan ook bij het SEU. Dit examen richt zich op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk hierbij aan contractadministratie, salarisverwerking, werkgeverschap en de toepassing van de ABU-cao en de NBBU-cao en de cao’s van inleners. Haal je het examen niet in een keer? Dan is er bij het SEU een mogelijkheid om te herkansen.

Voor wie is de Basisopleiding Backoffice geschikt?

De Basisopleiding Backoffice is geschikt voor inspecteurs die zich gaan bezighouden met de inspectie van back- en midoffice-activiteiten zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking. Naast kennis van loon- en contractadministratie, maak je kennis met specifieke wet- en regelgeving binnen de flexbranche en de ABU-NBBU-cao. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Verschillende leermiddelen

Bij de Basisopleiding Backoffice maken wij gebruik van blended learning. Dit is een manier van leren waarin online leren gecombineerd wordt met offline klassikaal leren. In onze blended learning trainingen maken wij gebruik van de ‘flip the classroom-methodiek‘. Dit betekent dat voorafgaand aan iedere klassikale les de lesstof online wordt voorbereid. Het voordeel hiervan is dat we tijdens de klassikale trainingen kunnen zorgen voor toelichting op lastige onderwerpen, verdieping en interactie tussen de deelnemers. Doordat wij de lesstof op verschillende manieren aanbieden, via e-learning, klassikaal, oefenvragen, battle-momenten en tentamens, wordt de lesstof beter verwerkt.

Inzicht en rekenvaardigheid

Het examen Backofficeprofessional vraagt veel inzicht en rekenvaardigheid van de deelnemer. In onze vernieuwde blended opleiding wordt veel oefenstof aangeboden zodat de deelnemer zich goed kan voorbereiden op het examen.

Verlenging account online leeromgeving

Standaard heb je een half jaar toegang tot je online leeromgeving (e-learning) account. Het is mogelijk om je account met drie maanden voor € 27,50 of een half jaar te verlengen voor € 52,50. Mocht je hier interesse in hebben, neem contact met ons op via 026 333 75 72.

Beleving en plezier

Wij vinden het belangrijk dat leren en de sfeer tijdens onze trainingen vooral ook leuk is. Plezier in het leren bevordert de verwerking van informatie. Zonder emotie, geen leerrendement! De werkvormen tijdens de training zijn hier volledig op ingericht. Wij noemen dit ook wel Brain-based leren wat inhoudt dat wij ervoor zorgen dat de deelnemer optimaal wordt gestimuleerd en uitgedaagd tijdens het leertraject. Door middel van de inzet van diverse werkvormen wordt het leren geactiveerd, het leerproces versneld en meer verdiept. En dit draagt dan weer bij aan een hoog slagingspercentage voor het SEU-examen en een gerichte vertaling naar de eigen praktijk.

Duur

De Basisopleiding Backoffice kun je zowel overdag als in de avonduren volgen. De dagopleiding bestaat uit 3 trainingsdagen, verspreid over 5 weken. Komt overdag niet uit? Dan kan de training ook, verdeeld over 10 weken, gedurende 6 avonden worden gevolgd.

Studiebelasting

Deze opleiding is op een blended manier ontworpen. Dat betekent dat deelnemers voorafgaand aan de klassikale lessen de lesstof zelf thuis moeten voorbereiden via de digitale leeromgeving. De studiebelasting hiervoor is in totaal 96 uur.

Kosten

De kosten voor de Basisopleiding Backoffice voor inspecteurs bedragen € 1.495 (excl. btw). Deze kosten zijn inclusief trainingsmateriaal en een half jaar 24/7 toegang tot online leeromgeving. Wil je deze opleiding in-company afnemen? Neem dan contact met op ons.

Bewijs van deelname en PE-punten

Deelnemers die alle trainingsdagen of -avonden volledig bijwonen, ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Stichting Normering Arbeid (SNA) kent 24 PE-punten toe aan deze opleiding. Als je het SEU-examen Backofficeprofessional haalt, ontvang je van de NIRPA nog eens 300 PE-punten.

Inschrijven voor de Basisopleiding Backoffice voor Inspecteurs? Direct inschrijven