3 GRATIS webinars voor detacheerders​

Iedereen van de bank af!

3 GRATIS webinars voor detacheerders

Uit onderzoek verricht tijdens coronatijd door De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) kwam een gemengd beeld naar voren. Sommige detacheerders worden harder geraakt door de coronacrisis dan andere. Overall komt een beeld naar voren van een gezonde branche, al waarschuwt VvDN-voorzitter Maikel Pals voor een vertraagd coronaeffect.

Toenemende leegloop 

De vraag bij opdrachtgevers is met 37%  teruggevallen, maar dat leidt niet onmiddellijk tot problemen omdat lopende opdrachten vaak wel doorlopen. Toch zal vrijwel iedere detacheerder de komende tijd meer te maken krijgen met leegloop. Met medewerkers op de bank. Deze Vrij Inzetbare Personen (VIP’skunnen de tijd dat ze op de bank zitten besteden aan ontwikkeling of aan interne klussen. En jij als detacheerder doet ondertussen natuurlijk je best om een mooie nieuwe klus te vinden voor deze medewerkers. Dat vraagt om match- en salesvaardigheden.  

Afscheid nemen van medewerkers? 

Echter, niet altijd is het financieel mogelijk om deze leegloopuren te dragen. Zeker niet als het voor een langere periode, voor meerdere mensen is. Dan moet je wellicht afscheid nemen van medewerkers. Dat moet juridisch goed geregeld worden. Dat is in jouw eigen belang, maar zeker ook in het belang van de betreffende medewerkers. En vervolgens moet op een goede, respectvolle manier afscheid genomen worden van medewerkers (offboarding)Ze moeten als het ware als ambassadeurs van jouw organisatie vertrekken. Je weet immers nooit waar en wanneer je elkaar weer tegenkomt. It’s a small world after all! 

Gratis webinars ter ondersteuning 

artra realiseert zich de dynamiek waarmee de detacheringsbranche te maken heeft. De uitdagingen waarvoor de branche (de komende tijd) staat. Zij wil detacheerders ondersteunen bij hun inspanningen om nieuwe opdrachten te vinden voor VIP’s. En als dat (financieel) niet gaat, om op fatsoenlijke wijze afscheid te nemen van deze medewerkers. Zij organiseert daarom op woensdag 30 september een webinarmiddag om detacheerders hierbij te ondersteunen.  

Programma webinars 

Ieder webinar duurt maximaal drie kwartier en geeft snel inzicht in het onderwerp. Het programma ziet er als volgt uit: 

13.00 – 13.45     Ontslagrecht; ontslag juridisch goed geregeld 
14.15 – 15.00     Offboarding; Hoe neem je op goede en respectvolle wijze afscheid van medewerkers en maak je van hen ambassadeurs?  
15.30 – 16.15     Aanbiedend bellen; de beste match maken tussen medewerker en opdrachtgever. Een goede intake is onmisbaar voor een arbeidsmarktprofessional.  

Je kunt je voor een of meerdere webinars inschrijven. Deelnemen is gratis 

Schrijf je gratis in voor onze webinars op 30 september.


13.00 – 13.45 | Ontslagrecht
14.15 – 15.00 | Offboarding
15.30 – 16.15 | Aanbiedend bellen

Je kunt je voor een of meerdere webinars inschrijven. Deelnemen is gratis.

Gratis (normaal €75 per webinar) 

De webinars zijn bedoeld voor HR-professionals, managers en directieleden van detacheerders.  

Ieder webinar duurt 30 minuten, met vervolgens 15 minuten mogelijkheid om vragen te stellen. 

Woensdag 30 september 2020, van 13.00 uur tot 16.15 uur (met steeds een onderbreking van 30 minuten tussen de webinars)

De onderwerpen

Webinar 1: Ontslagrecht

Helaas zet voor jullie organisatie de geplande groei voor 2020 niet door. Je moet daarom afscheid gaan nemen van een aantal goed functionerende en gemotiveerde medewerkers. Balen! Hoe pak je het aan? Tijdens dit webinar geven we je inzicht in de juridische haken en ogen waar je rekening mee moet houden bij het ontslaan van medewerkers en kandidaten.

Webinar 2: Offboarding

Na een introductie over wat offboarding is, wordt kort stilgestaan bij de administratieve en procedurele afhandeling van het vertrek van ene medewerker. Daarna komt aan de orde hoe je ervoor zorgt dat medewerkers als ambassadeur van jouw organisatie vertrekken. Dat is zowel goed voor jou als voor de vertrekkende medewerker.

Webinar 3: Aanbiedend bellen

Jouw vaste klanten kampen met tegenvallende resultaten. Dit betekent dat je een aantal goed gemotiveerde kandidaten terugkrijgt. En nu? Tijdens het webinar Aanbiedend bellen leren we je hoe je effectief jouw kandidaten telefonisch aan leert bieden bij nieuwe opdrachtgevers. Twee vliegen in 1 klap. De kandidaat blijft aan het werk en je verwerft een nieuwe klant!

Inschrijven voor de cursus 3 GRATIS webinars voor detacheerders​?

Oproep aan alle (ex)medewerkers in de flexbranche

Doe mee aan het loopbaanonderzoek.

Doe mee en maak kans op een artra-opleidingscheque ter waarde van €1000.

Meedoen kost slechts 10 minuten.
Vul dus snel de enquête in!