Onze Recruitment trainingen en opleidingen

Ben jij recruiter, ga jij binnenkort aan de slag als recruiter of heb je het werven van nieuwe medewerkers op je bordje liggen? 

Wij bieden verschillende opleidingen en trainingen aan waarin wij jou de juiste handvatten geven om succesvol medewerkers te werven!

Overzicht

Het schrijven van een wervende vacaturetekst waarmee je de ideale kandidaat bereikt en overhaalt om te solliciteren is lastig. Deze training geeft je praktische handvatten en slimme tips en tricks.

Training

1 dag

Volgende startdatum: 21-09-2023

Leer hoe je een effectief online personal brand opbouwt en hoe je dat inzet bij sourcen op LinkedIn. Bouwen aan je personal brand start hier!

Training

1 dag

Volgende startdatum: 17-10-2023

Je leert écht impact maken als recruiter. Je ontwikkelt je persoonlijk en professioneel. In de slipstream neem je organisatie of opdrachtgevers mee. Alle aspecten van het recruitmentvak komen aan bod.

Opleiding

4 dagen (2 nachten)

Volgende startdatum: 26-10-2023

€2.195

Na het volgen van deze opleiding heb je echt de basis van recruitment onder de knie. Je zet jezelf goed neer en gaat je aan de slag met het inventariseren en vervullen van de vacature.

Opleiding

5 dagen

Volgende startdatum: 10-10-2023

Hoe maak je de beste match tussen een kandidaat en een opdrachtgever? Na het volgen van deze training heb je betere telefonische vaardigheden en weet je hoe je succesvol bent met aanbiedend bellen.

Training

1 dag

Volgende startdatum: 01-11-2023

Jij bent aangewezen om en nieuwe collega te werven, maar eigenlijk weet je niet zo goed hoe dat moet. Deze opleiding zorgt ervoor dat jij voortaan met kennis van zaken en vertrouwen vacatures vervult.

Opleiding

5 dagen

Volgende startdatum: 14-09-2023

Als arbeidsmarktprofessional moet je over goede interviewtechnieken beschikken. Zo ben je in staat om sneller vaardigheden van een kandidaat te achterhalen en kun je een goede match maken.

Training

1 dag

Volgende startdatum: 11-09-2023

Tijdens deze training leer je hoe je moet zoeken naar de meest geschikte kandidaten. Vervolgens wordt veel aandacht besteed aan het verleiden van die kandidaten om met jou in gesprek te gaan.

Training

1 dag

Volgende startdatum: 07-12-2023

E-learnings

Wat is referral recruitment en hoe zet je het in bij je organisatie? Je leert hoe je een referral recruitmentprogramma opzet en hoe je medewerkers beloont voor het werven van potentiële medewerkers.

E-learning

Als (aankomend) recruiter krijg je praktische handvatten en opdrachten. In deze eerste weken komen veel aspecten, onderwerpen en thema’s aan bod die je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan als recruiter.

E-learning

5 weken (traject)

Events

Tijdens de Actualiteitenochtend word je door diverse sprekers in 3 uur bijgepraat over actuele ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving in de uitzendbranche. 

Event (online)

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

Wat houdt recruitment in?

Een recruiter is verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende taken en werkzaamheden gerelateerd aan het vinden en selecteren van gekwalificeerde kandidaten om vacatures te vervullen. De taken en werkzaamheden van een recruiter bestaan onder andere uit (er zijn accentverschillen bij de bureau- en corporate recruiter):

 • Een functie-inventarisatie uitvoeren
 • Personeelsbehoefte (voor bijvoorbeeld komend jaar) in kaart brengen
 • Een markt- en doelgroepanalyse maken
 • Wervende vacatureteksten schrijven
 • De juiste mix van wervingskanalen inzetten / een wervingscampagne opzetten
 • Het actief benaderen van potentiële kandidaten
 • Het beoordelen van binnengekomen sollicitaties op basis van bijvoorbeeld cv, motivatiebrief, assessment en/of testresultaten
 • Voorbereiden van sollicitatiegesprekken
 • Sollicitatie/selectiegesprekken voeren
 • (Samen met de hiring manager of als advies aan de hiring manager) Beslissen over de meest geschikte kandidaat
 • Feedback geven aan sollicitanten
 • Communicatie met sollicitanten gedurende het gehele sollicitatieproces
 • Contact onderhouden met stakeholders / de hiring manager
 • Onderhandelen over de arbeidsovereenkomst met sollicitanten
 • Voorbereiden van de onboarding van een kandidaat
 • Werken aan de (arbeidsmarkt-)bekendheid van de organisatie (employer branding)

Om deze taken en werkzaamheden goed uit te voeren heeft een recruiter  verschillende competenties nodig. Een training van artra helpt je daarbij. 

Maatwerktrajecten en incompany trainingen

Alle trainingen van artra kunnen ook incompany verzorgd worden. Ideaal als meerdere medewerkers van jouw organisatie dezelfde leervraag hebben. Onze trainer verzorgt de training dan op een door jou aangewezen locatie. Zie ook onze incompany categorie.

>