fbpx

Toegang tot trainingslocaties met coronatoegangsbewijs

28 november 2021 3 min
Categorie: artra nieuws

Op 26 november heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal corona-besmettingen te beperken. Voor toegang tot horeca- en evenementenlocaties is een coronabewijs noodzakelijk. Daarnaast moet bij verplaatsing binnen een trainingslocatie een mondkapje gedragen worden. De locatie zorgt ervoor dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden.

LET OP: Bij onze eigen trainingslocatie in Arnhem en bij de trainingslocatie Space to Create in Utrecht hoeft geen coronabewijs getoond te worden. Wel moet je bij Space to Create bij verplaatsing een mondkapje dragen. Op beide locaties moeten deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. 

Avondtrainingen

Avondtrainingen op het artra-kantoor in Arnhem kunnen doorgaan. De overheid maakt een uitzondering voor eigen trainingslocaties en opleidingen en trainingen die benodigd zijn voor uitoefening van beroep of bedrijf. Avondtrainingen op andere locaties zullen verplaatst worden of worden online verzorgd. Uiteraard word je daarover tijdig geïnformeerd.

Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs

De locaties waar onze opleidingen en trainingen (overdag) gegeven worden, en die een horecafunctie hebben, moeten van de overheid vragen om een geldig coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat je bij de ingang een  vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via coronacheck.nl.

Gratis testen via testenvoortoegang

Ben je (nog) niet volledig gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien, maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang (zie ook de infographic onderaan dit bericht):

 1. Ga naar testenvoortoegang
 2. Ga naar ‘maak een afspraak’
 3. Selecteer bij ‘kies activiteit’ voor ‘overige binnenactiviteit’
 4. Kies bij de datum en het tijdstip van je training of opleiding.
 5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je dan een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst bij de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is altijd beschermd. Je gegevens worden niet opgeslagen en worden alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Handhaving door trainingslocatie

De uitbater van de horecagelegenheid cq trainingslocatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. artra speelt daar verder geen rol in.

Basisregels

Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
 • Als een huisgenoot besmet is dan gaat die in isolatie. Alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde huisgenoten moeten in quarantaine).

Contact

In het geval dat je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, neem dan contact met ons op. We kijken dan of bijvoorbeeld online deelname mogelijk is (dat is namelijk niet op iedere locatie of voor iedere training mogelijk).

Contactgegevens: 026 3337572 of artra@artra.nl

Werkwijze Testen voor toegang

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.