fbpx

Toegang tot trainingslocaties met coronatoegangsbewijs

15 september 2021 2 min
Categorie: artra nieuws

Tijdens de persconferentie op 14 september 2021 heeft het demissionaire kabinet aangekondigd dat de verplichte 1,5 meter maatregel verdwijnt. Dit betekent dat de horeca weer op maximale capaciteit open kan en dat alle evenementen toegestaan zijn. Echter, toegang tot horeca- en evenementenlocaties is vanaf 25 september alleen met coronabewijs mogelijk.

LET OP: voor onze eigen trainingslocatie in Arnhem en voor de trainingslocatie Space to Create in Utrecht geldt deze maatregel niet!

Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs

Dit heeft ook gevolgen voor de locaties waar onze trainingen en opleidingen worden aangeboden. De locaties waar onze opleidingen en trainingen gegeven worden moeten van de overheid vanaf 25 september vragen om een geldig coronatoegangsbewijs (bij de Jaarbeurs in Utrecht gaat deze verplichting al op 20 september in). Dit betekent dat je bij de ingang een  vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via coronacheck.nl.

Gratis testen via testenvoortoegang

Ben je (nog) niet volledig gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien, maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang (zie ook de infographic onderaan dit bericht):

  1. Ga naar testenvoortoegang
  2. Ga naar ‘maak een afspraak’
  3. Selecteer bij ‘kies activiteit’ voor ‘overige binnenactiviteit’
  4. Kies bij de datum en het tijdstip van je training of opleiding.
  5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je dan een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst bij de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is altijd beschermd. Je gegevens worden niet opgeslagen en worden alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Handhaving door trainingslocatie

De uitbater van de horecagelegenheid cq trainingslocatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. artra speelt daar verder geen rol in.

Contact

In het geval dat je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, neem dan contact met ons op. We kijken dan of bijvoorbeeld online deelname mogelijk is (dat is namelijk niet op iedere locatie of voor iedere training mogelijk).

Contactgegevens: 026 3337572 of artra@artra.nl

Werkwijze Testen voor toegang

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.