Kijkje in het veld: Intercedent van de maand Jory Habers

26 februari 2019

Deze maand nemen we een kijkje in het werkveld met Jory Habers. Hij is sinds juni 2017 intercedent bij Actief Werkt! Hij woont in Ommen, heeft 5 jaar lesgegeven in het basisonderwijs, schoolde zich daarna om tot intercedent én behaalde de tweede plek in de intercedent van Het Jaar Verkiezing!

Vertel eens: van leraar tot intercedent, is dat een grote switch?
Natuurlijk is het een compleet andere business. Verrassend genoeg zijn er ook veel overeenkomsten! In het onderwijs sta je dagelijks voor de klas en heb je het beste voor met een groep kinderen. Het is dynamisch, er zijn wisselende prioriteiten en je werkt met mensen. In de rol van intercedent doe je dagelijks je best voor de flex-collega’s. Wederom dynamisch en met wisselende prioriteiten! Ik heb genoten van mijn tijd in het onderwijs. Ik vond het een leuk vak, maar op een dag dacht ik ‘als ik ooit een keer iets anders wil dan moet ik nu de stap maken’. Als docent kan je doorgroeien tot bijvoorbeeld directeur, maar het werk blijft zich tussen de vier schoolmuren afspelen. Ik had meer ambitie en behoefte aan een nieuw werkveld, zodoende ben ik van baan veranderd. De switch bevalt me heel goed! Het is nog dynamischer als ik verwacht had: elke dag is anders!

Wat zijn de Unique Selling Points van jouw organisatie en hoe breng je die in de praktijk?
Actief Werkt! profileert zich met de kernwaarden persoonlijk, dichtbij en doen. Het vak van intercedent is een vak waarin er snel geschakeld wordt. Bij Actief Werkt! onderscheiden we ons met onze kernwaarden persoonlijk, dichtbij en doen. Iedereen die we uitzenden hebben we écht gesproken. We gaan de diepte in tijdens onze gesprekken; zorgen altijd voor een referentie en gaan daarna pas aan de slag om de perfecte baan te vinden. We gaan echt voor langdurige relaties, zowel met de uitzendkracht als met de klanten. Daar kiezen onze klanten ons dan ook op uit. Ik mag met trots zeggen dat de kernwaarden ook echt naar voren komen in onze dagelijkse werkwijze en dat is leuk en past bij mij als persoon!

Wat houdt volgens jou candidate experience in en hoe breng jij dit in praktijk?
Het belangrijkste is denk ik dat je op de juiste manier in verbinding blijft. Op het moment dat iemand solliciteert of interesse toont in een baan vind ik het belangrijk dat hij op de hoogte gehouden wordt en een eerlijk en helder verhaal krijgt. Communicatie is heel belangrijk! Ik geef altijd een eerlijke terugkoppeling, ook als het een afwijzing is. De kandidaat moet van a tot z goed op de hoogte zijn, ook als hij of zij er niet om vraagt. Vanochtend belde ik bijvoorbeeld met een flexcollega. Iemand die we niet zien of horen. Hij vult altijd keurig zijn uren in, is nooit ziek en werkt lekker door. Dan zou je wellicht denken ‘geen reden voor contact’, maar juist dan is het belangrijk! Is alles nog duidelijk? Hoe gaat het persoonlijk? Dat vind ik leuke gesprekken. Toen ik solliciteerde bij Actief Werkt! heb ik me niet gepresenteerd als een commerciële salestijger, maar juist om die belangrijke social skills. Dat matcht goed met de kernwaarden van mijn werkgever. Het is prettig om ergens te werken waar je de ruimte, tijd en mogelijkheden krijgt om in verbinding te zijn en blijven met de klanten en flexwerkers.

Welke innovaties zijn voor jou van belang om je werk als Intercedent goed uit te oefenen?
Ik geloof niet in een recruitment platform waarin alles digitaal wordt gematcht. Bij het verbinden van werkzoekende en werkgever denk ik dat het persoonlijke aspect juist belangrijk is en blijft. Ik geloof wél in het door ontwikkelen van opleidingsplatformen. Zeker in de huidige arbeidsmarkt waar je moet kijken naar de mogelijkheden van een persoon en niet alleen naar de parate kennis. Daar maken wij bij Actief Werkt! dan ook gebruik van. Wil iemand aan het werk en moet hij/zij een certificaat behalen of is het nodig dat er specifieke kennis in huis is over een bedrijf? Dan bieden we de mogelijkheid om jezelf bij te scholen in de vorm van e-learnings. Daarnaast gebruiken wij de mijn actief app. De app kan worden gedownload door alle flex-collega’s. Met de app kunnen ze solliciteren, kijken naar de opbouw van vakantiegeld, het contract digitaal inzien en ga zo maar door. Daarmee hebben we nog meer tijd hebben voor persoonlijke aandacht.

Hoe was het om mee te doen met de Intercedent Van Het Jaar Verkiezing?
Ik ben opgegeven door mijn manager en collega’s. Toen ze begonnen over deze verkiezing, was ik niet direct enthousiast. Ook vanuit mijn eigen bescheidenheid. Al snel bedacht ik me en wist ik dat het echt een serieuze verkiezing was, met veel positieve gevolgen! Ik vond de verkiezing heel leuk en de sfeer heel ontspannen. Ik maak me niet snel druk om voor een groep te staan, dus ik was echt aan het genieten en had een goed gevoel over de dag! Uiteindelijk ben ik 2e geworden. Ik heb veel positieve reacties ontvangen en neem nieuwe vakkennis, contacten en ervaring mee naar huis!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!