Corona-update: Trainingen gaan door

14 oktober 2020

Update 14 oktober 2020

Op dinsdag 13 oktober werden tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge verscherpte maatregelen aangekondigd om het coronavirus te stoppen. Uiteraard willen wij onze klassikale trainingen en opleidingen veilig en verantwoord aan blijven bieden. We hebben daarom contact gezocht met de NRTO. Dit is de branchevereniging voor opleiders en trainingsbureaus.

De NRTO staat in nauw contact met de betrokken ministeries en heeft met hen overleg gehad over de ontstane situatie. Op basis van dit overleg ziet de NRTO geen aanleiding om trainingen en opleidingen niet door te laten gaan. NRTO wijst ook op de website van de Rijksoverheid waar een uitzondering wordt gemaakt voor onderwijs- en trainingsinstellingen.

Trainingen gaan door

Dit betekent dat trainingen op locatie gewoon doorgang kunnen vinden, mits natuurlijk de reeds geldende coronamaatregelen, zoals minimaal 1,5 meter afstand, gegarandeerd kunnen worden. Bij al onze trainingslocaties is dit goed geregeld! 

Vooralsnog gaan onze trainingen en opleidingen dus gewoon door volgens planning. 

Mondkapjes

Het kabinet adviseert vanaf 30 september iedereen ouder dan 13 jaar in publieke ruimtes een mondkapje te dragen (momenteel werkt het kabinet aan een wet om dit verplicht te stellen). De locaties waar onze trainingen verzorgd worden nemen dit advies over en vragen aan alle bezoekers om bij het betreden van de locatie een mondkapje te dragen. In de trainingsruimte, als je zit, kan dit mondkapje af. Alleen dus op het moment dat je gaat lopen moet het mondkapje op. Neem dus een mondkapje mee als je een training gaat volgen!

Incompany-trainingen

Met betrekking tot incompany-trainingen treden we in overleg met klanten. 

Niet deelnemen bij klachten

Uiteraard geldt dat je bij corona-gerelateerde klachten of bij aanraking met een coronapatiënt niet aan een training kunt deelnemen. Neem in dat geval zo spoedig mogelijk contact met ons op via 026-3337572, zodat we naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Ook als je bijvoorbeeld van je werkgever niet mag deelnemen, horen we dat graag van je.

App coronamelder

Tot slot willen we iedereen wijzen op de app Coronamelder. Als je deze op je telefoon hebt geïnstalleerd en je bent 15 minuten bij iemand in de buurt geweest die (later) positief test op corona, dan krijg je daarvan een melding. Ontwikkel je dan zelf klachten, dan moet je je zo snel mogelijk laten testen. Voor je eigen veiligheid, die van je naasten, je mede-deelnemers en onze trainers is het wenselijk dat je deze app download. Op de site coronamelder.nl vind je meer informatie over de app en de mogelijkheid deze te downloaden. 

Samen krijgen we corona er onder.

Terug naar overzicht

Oproep aan alle (ex)medewerkers in de flexbranche

Doe mee aan het loopbaanonderzoek.

Doe mee en maak kans op een artra-opleidingscheque ter waarde van €1000.

Meedoen kost slechts 10 minuten.
Vul dus snel de enquête in!