Type nieuws

Nieuws

De CareerClub van start in regio Utrecht

13 januari 2015
Dinsdag 27 en woensdag 28 januari start Werken.FM met de eerste selectie van kandidaten voor de CareerClub. De CareerClub is een project van Werken.FM in samenwerking Henkjan Smits (Presentator, Talentcoach bij Business X-Factor), René Savelberg (Mc Sense Business Accelorators), Artra Arbeidsmarkttrainingen en Mobility@Work. De CareerClub is één van de initiatieven vanuit Aktieplan Jeugdwerkloosheid en wordt gesubsidieerd met ESF gelden.

De CareerClub zoekt ondernemende, gemotiveerde MBO+/HBO/WO geschoolde werkzoekenden onder de 27 jaar uit de regio Utrecht. Met een pitch presenteren kandidaten zich aan een vakkundige jury bestaande uit Henkjan Smits, René Savelberg en Martijn Smit (CSO Werken.FM). Het geselecteerde team van zogenoemde CareerClub Consultants ondersteunt andere werkzoekende jongeren met het vinden van een baan.

Gedurende vier weken doorlopen de CareerClub Consultants een innoverend, dynamisch en intensief programma waarin zij getraind worden in arbeidsbemiddeling, management en methodes aangereikt krijgen om dit te realiseren. Ze ontwikkelen een effectief plan van aanpak om, in de daarop volgende acht weken, ruim 200 jongeren te begeleiden in het vinden van een duurzame arbeidsplaats. De CareerClub Consultants krijgen hiervoor professionele begeleiding vanuit het bedrijfsleven.

"Jongeren kunnen op unieke wijze werkervaring opdoen, hun management- en ondernemersvaardigheden inzetten en sociaal maatschappelijk bezig zijn. Met hun inzet zullen zij ruim 200 jongeren aan een baan trachten te helpen. Ideeën én uitvoering komen vanuit de jongeren zelf, zij staan het dichtst bij de belevingswereld van de werkzoekende jongeren", aldus Martijn Smit.

Kandidaten uit de regio Utrecht voor het team van de CareerClub kunnen zich nog tot 20 januari aanmelden bij Werken.FM.

Werken.FM heeft een innoverende blik op de arbeidsmarkt en is een uniek platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar op een dynamische en pro-actieve wijze treffen. Werken.FM gebruikt hiervoor onder andere radio, beeld, een speciale app en social media.

Contactgegevens: Voor meer informatie: Martijn Smit, CSO Werken.FM, 0252-753618 of info@werken.fm